Güneş Enerji Panelleri ve İnvertörler Avrupa'dan Yola Çıktı - Son Dakika
Yerel

Güneş Enerji Panelleri ve İnvertörler Avrupa'dan Yola Çıktı

Güneş Enerji Panelleri ve İnvertörler Avrupa\'dan Yola Çıktı

Türkiye’de ilk kez DSİ tarafından Adıyaman’da kurulacak olan Güneş Enerji Santrali’nin (GES) kurulumu için gerekli panel ve invertörler Adıyaman’a gönderildi.

14.10.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk kez DSİ tarafından Adıyaman'da kurulacak olan Güneş Enerji Santrali'nin (GES) kurulumu için gerekli panel ve invertörler Adıyaman'a gönderildi.

Adıyaman merkez Doyran köyü sınırlarında Bölge Müdürlüğü tarafından kamulaştırılan 50.000 metrekarelik bölümünde 2 MW kurulu gücündeki Güneş Enerji Santrali kurulacak. Tam kapasite ile 3.500.000 kWh/yıl elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor.

Toplam 9 milyon TL'ye mal olacak olan GES, DSİ tarafından Türkiye'de kurulan ilk GES olma özelliğini taşıyor.

DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, DSİ 203. Şube Müdürü Hakan Kaya'nın da içerisinde toplam 7 kişilik heyet paneller ve invertörin testi için Almanya ve Hırvatistan'a gitti.

DSİ 203. Şube Müdürü Hakan Kaya, bir hafta süren testlerin ardından panel ve invertörlerin gönderilmeye başlanıldığını belirterek, "Türkiye'de bu iş bir ilk olduğu için en kalitesini yapmaya çalışıyoruz. Örnek olacak bir projedir. Avrupa menşeili ürünlerin daha kaliteli olacağını düşündük. İnvertör ve panaller için Avrupa ülkesine gittik.

Almanya'nın Kassel şehrinde bulunan SMA fabrikasında invertör testlerine katıldık. Testlerin ürünün bizim için yeterli kalitede olduğunu gördük. Hırvatistan-Verszdin şehri Axitec firmasında panel üretimini gördük. Testlere fiilen biz katıldık. Testlerin bizim istediğimiz değerlerin üzerinde enerji ürettiklerini gördük. Bu testlerin neticesinde olumlu görüş bildirdik ve ürünler yola çıktı" diye konuştu.

Kaya, 50 dönümlük alan üzerine 8 bin 880 adet panel ve her 40 panele 1 invertör takılacağını dile getirerek, "Fabrikaların sistemlerini, üretim hattını da inceledik. 50 dönümlük bir alanda bu paneller kurulacak. Bu invertör ile güneş panelleri uzaktan da takip edilecek. Bizim takibimizin dışında Almanya'da ki firmada takip edecek. En son teknoloji kullanılacak. Bu panellerin üzerinde üretilmiş bir panel yok. Şuanda işletme binamızı yapıyoruz. Kasım ayının sonuna doğru ilk elektriği üretmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güneş Enerji Panelleri ve İnvertörler Avrupa'dan Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement