Güneş Enerjisi Santrali'nde Sona Doğru - Son Dakika
Ekonomi

Güneş Enerjisi Santrali'nde Sona Doğru

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Güneş Enerjisi Santrali'nin tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

14.07.2016 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Güneş Enerjisi Santrali'nin tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Döşemealtı'nda kurulan santralin ilk panellerinin takıldığı belirtildi. Santralin bu ay içinde bağlantı ve kabul işlemleriyle sisteme entegrasyonunun sağlanacağı ve ağustos ayı itibarıyla ulusal elektrik ağına dahil olacağı ifade edildi.

Döşemealtı ilçesi Mellidağ Bölgesi'nde 33 bin metrekarelik alanda kurulan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan santralin, yıllık 2 milyon 700 bin kilovatsaat kapasiteye sahip olacağı kaydedildi. Santral ile tarımsal sulama sistemlerinin elektrik ihtiyacının güneşten karşılanacağı, böylece çiftçilerin elektriğe ücret ödemeden tarımsal sulamalarını gerçekleştirebilecekleri bildirildi.

Türkiye'de ilk kez güneşten enerji elde etmek suretiyle kooperatiflerin ve sulama birliklerinin elektrik maliyetlerinin sıfırlanacağı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Murat Demir, güneş enerjisi santralinin ilk etap çalışmasının tamamlandığını, panellerin takılma işleminin sona erdiğini ifade etti. Demir, şunları kaydetti:

"Üreteceğimiz elektrik için TEDAŞ'ın yetkili dağıtım şirketi olan Akdeniz CLK ile sözleşme imzaladık. Güneş enerji santralinin orada ürettiği enerji, dağıtım sistemine kilovatsaat olarak ölçülerek verilecek. Onun karşılığında santral ne kadar kilovatsaat üretip sisteme verdiyse o kadar kilovatsaat mahsuplaşma yapılacak. Temmuz ayı içinde hem TEDAŞ tarafından hem de Büyükşehir Belediyesi olarak kabulümüz yapılacak ve sisteme entegresi yapılacak. Ağustos ayı itibarıyla sisteme entegresi sağlanacak. Antalya ekonomisi için çok büyük önem taşıyan tarım sektörüne Başkan Menderes Türel'in çok büyük bir katkısıdır. Güneş enerji santrali projesinin fikri de Başkan Menderes Türel'e aittir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Güneş Enerjisi Santrali'nde Sona Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement