Güneş kremini kışın da kullanın - Son Dakika
Sağlık

Güneş kremini kışın da kullanın

Güneş kremini kışın da kullanın

2013 yılında cilt kanserine yakalandığını açıklayan ünlü aktör Hugh Jackman, sosyal medya üzerinde hayranlarını uyardı.

09.02.2016 14:23  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yakalandığı hastalık yüzünden son iki yılda tam 3 kez operasyon geçirdiğini belirten Jackman "Eğer güneş kremi kullanmazsanız başınıza geleceklerin bir örneği" diyerek burnu bandajlı bir pozunu Instagram sayfasında paylaştı.

MEVSİM KIŞ DEMEYIN

Ayrıca , Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Öztürkcan, cildin genç kalması için güneş ışınlarından sadece yazın değil, kışın da korunmak gerektiğini belirtdi.

Güneş ışınları, hava kirliliği, kimyasal maddeler, sigara, yetersiz beslenmenin cilt yaşlanmasında önemli etkenler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Öztürkcan, "Yaşlanmanın en büyük nedeni güneş ışınları. Genetik yaşlanmayı önleyemiyoruz her ne kadar kök hücre çalışmaları gibi değişik çalışmalar olsa da şu an için bunu durduramıyoruz.

Ama çevremizin derimize oluşturduğu zararlar çok fazla. Yaşlı görünmemizde bu etkenler çok büyük yere sahip. Biz bunları önleyerek deri yaşlanmasını önemli oranda geciktirebiliriz. 'Yaşlanmayacağız hep genç kalacağız' diye beklentiye girmemek gerekiyor ama dış etkenlerle oluşan yaşlılığı büyük ölçüde geciktirebiliriz"

Cildi genç tutmak için koruyucu ve tedavi edici yöntemlerin olduğunu, özellikle zamanla deri kanserine de neden olabilen güneş ışınlarına karşı önlem alınması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Öztürkcan, güneşten korunmak için özellikle saat 10.00-15.00 arasında dışarı çıkılmaması, çıkarken de sık dokunmuş giyecekler giyilmesi, geniş kenarlıklı şapka, güneş gözlüğü takılması, ayrıca güneş koruyucu kremlerin de kullanılması önerisinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Güneş kremini kışın da kullanın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement