Güneş Yolcuları' En Çevreci Geziyi Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Güneş Yolcuları' En Çevreci Geziyi Yapıyor

Güneş Yolcuları\' En Çevreci Geziyi Yapıyor

İtalya’nın Milano’dan şehrinden yola çıkan Laurent Dalon, Henri Jonckheere ve Antoine Jonckheere isimli 3 arkadaş, güneş enerjili bisiklet ile 7 bin kilometre yol yapacak.

09.07.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın Milano'dan şehrinden yola çıkan Laurent Dalon, Henri Jonckheere ve Antoine Jonckheere isimli 3 arkadaş, güneş enerjili bisiklet ile 7 bin kilometre yol yapacak. Bisikletlerindeki güneş enerjisi panelleri sayesinde yolculuk yaparak Tekirdağ'a ulaşan 'Güneş Yolcuları' fosil yakıt kullanmadan çok uzun mesafelerin kat edilebileceğini göstermek istiyor.

'Güneş Yolculuğu 2015' isimli gurup üyesi Laurent Dalon, Henri Jonckheere ve Antoine Jonckheere, elektrikli bisikletler ile hiçbir fosil yakıt kullanmadan çok uzun mesafeleri kat edebileceklerini göstermek için yola çıktı. Milano'dan yola çıkan grup Makedonya, Yunanistan ve Türkiye'yi de gezdikten sonra tekrar Milano'ya dönerek yolculuklarını tamamlayacaklarını belirtti.

Bisikletlerinin arkasına koydukları paneller ile güneş enerjisinden yararlanarak çoğu zaman pedal çevirmeden ilerleyen Güneş Yolcuları, rahat bir yolculuk yapıyor. Toplamda 7 bin kilometre yol yapmayı hedefleyen 3 arkadaş, 4 bin 800 kilometrelik yolu Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Çanakkale, Antalya ve Tekirdağ'ı gezerek tamamladı.

Tekirdağ'dan sonra Sofya ve Zagreb'i geçerek tekrar İtalya'ya dönecek grup, 7 bin kilometreyi bitirerek hedeflerine ulaşmış olacak.

Güneş Yolculuğu 2015 gurubu üyesi Laurent Dalon, toplamda 7 bin kilometre yol yapacaklarını belirterek, "The Sun Trip 2015 (Güneş Yolculuğu 2015) isimli bir organizasyonun üyeleriyiz. Elektrikli bir bisikletle hiçbir fosil yakıt kullanmadan çok uzun mesafeler kat edilebileceğini göstermek istiyoruz. Yolculuğumuza Milano'dan başladık, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan'ı geçtikten sonra feribotla Gelibolu'ya geldik. Gelibolu'dan Antalya'ya oradan Kapadokya'ya ve Erdek üzerinden de feribotla Tekirdağ'a geldik. Buradan da Sofya ve Zagreb'i geçtikten sonra Trieste limanından tekrar İtalya'ya gideceğiz. Toplamda da 7 bin kilometre yol yapacağız" dedi.

"BÜTÜN HER YERDE KARŞILAŞTIĞIMIZ İNSANLAR ÇOK MİSAFİRPERVER"

Türkiye'ye ilk defa geldiklerini söyleyen Dalon, "Bize anlatılanlardan çok farklı, çok güzel bir ülke bulduk. Çok fazla ekili alan ve su kaynaklarına sahipsiniz. Bütün her yerde karşılaştığımız insanlar çok misafirperver. Karşılaştığımız insanlar bize evlerinde geceyi geçirmemizi, yemek yedirmeyi veya çay ikram etmeyi teklif ettiler. Bu bizim için inanılmaz bir deneyim oldu" ifadelerini kaydetti.

Bisiklette bulunan panellerin enerji ürettiğini dile getiren Dalon, "Her bir motosiklette boyutu çok fazla, büyük olmayan 48 voltluk bataryamız var. Panelin yardımcı aparatı ön tekerde bulunuyor ancak enerjiyi üretmek için de çok pedal çevirmeniz gerekiyor. Panelin altında bulunan römorkta ise bagajımız, çadırlarımız ve diğer eşyalarımız var" diye konuştu.

Grubun en yaşlı üyesi olan Henri Jonckheere depoladıkları enerji ile yokuş yerleri pedal çevirmeden rahatlıkla geçtiklerini söyleyerek, "Depoladığımız bu enerjiyi yokuş çıkarken kullanıyoruz ve yokuşta pedal çevirerek yorulmuyoruz. Küçük bir motorumuz var ve bu sayede hızlı da gidebiliyoruz. 20 günden biraz daha az bir süredir Türkiye'deyiz. Ekibimizle birlikte çok iyi bir seyahat gerçekleştiriyoruz. Ben 57 yaşındayım ve ekibin en yaşlı üyesiyim. Grubumuzda 18 kişi var ama şu an sadece 3'ümüz buradayız. Zorlandığımız zamanlar da oluyor ama çok eğleniyoruz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güneş Yolcuları' En Çevreci Geziyi Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement