Güneşe Dayalı Elektrik Üretimi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Güneşe Dayalı Elektrik Üretimi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Çankırı'da güneşe dayalı elektrik üretimi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

18.11.2015 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da güneşe dayalı elektrik üretimi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ORGEM Şirket Müdürü Yavuz Uğurlu, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, çalışmanın Şabanözü OSB tüzel kişiliğinin iştirakiyle kurulan ORGEM Danışmanlık ve Eğitim Şirketinin koordinasyonunda gerçekleştirildiğini dile getirildi.

Yenilenebilir enerjinin önemine değinen Uğurlu, "Yenilenebilir enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, jeotermal enerji, hidrolik enerjisi, biyokütle enerjisi ve hidrojen enerjisi olarak sıralanabilir. Güneş enerjisinden yararlanma, güneş ışığından enerji elde edilmesine dayalı bir teknolojidir" dedi.

ORGEM Danışmanlık ve Eğitim Şirketi'nin yenilenebilir enerji alanında çalışmak isteyenlere danışmanlık anlamında destek vermek istediğini kaydeden Uğurlu, "Çeşitli kurumlar ve kalkınma ajanslarının yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik olarak gerçek ve tüzel kişilere verdiği hibe destekleri ile ilgili başvuru sahiplerine gerekli hizmetleri vermek kurumumuzun birinci önceliği olacaktır" diye konuştu.

Yavuz'un konuşmasının ardından yenilenebilir enerji alanında çalışan şirketlerin temsilcileri katılımcılara bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güneşe Dayalı Elektrik Üretimi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement