Güneşli Havada Başlayan Kar Yürüyüşünde Kar Sürprizi - Son Dakika
Güncel

Güneşli Havada Başlayan Kar Yürüyüşünde Kar Sürprizi

Güneşli Havada Başlayan Kar Yürüyüşünde Kar Sürprizi

Rize’nin İkizdere Vadisi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen kar yürüyüşü etkinliği güneşli havada başlarken katılımcıları yükseklere tırmandıkça kar yağışı sürprizi ile karşılaştılar.

28.02.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin İkizdere Vadisi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen kar yürüyüşü etkinliği güneşli havada başlarken katılımcıları yükseklere tırmandıkça kar yağışı sürprizi ile karşılaştılar.

Doğal güzellikleri ve yöresel mimarisine dikkat çekmek amacıyla her yıl yapılan ve bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Kaçkarlara Doğru Kar Yürüyüşü' güneşli bir günde başladı. İki gün boyunca sürecek yürüyüşe katılanlar geceyi ahşap yayla evlerinde geçirecek, türküler söyleyip horonlar edecekler.

'İkizdere Sevdalıları' adlı grubun organize ettiği 'Kaçkarlara Doğru Kar Yürüyüşü' etkinliğine İkizdereliler'in yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir'den yaklaşık 400 kişilik bir grup ve yöre sakinleri katıldı. Yürüyüşe İkizdere Kaymakamı Abdi Koç, Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu ile Ekşioğlu Vakfı Başkan Vekili Kadem Ekşi de destek verdi.

Gurup ilçe girişinde toplanarak tulum eşliğinde türküler söyledi ve belediye binası önüne geldi. Buradan araçlarla 2 bin metre yükseklikteki Demirkapı Köyü'nün üst kısımlarına çıkan grup kar yağışı sürprizi ile karşılaştı. Horonlar oynayan türküler söyleyen grup buradan yaya olarak Homeze Yaylasına doğru yürüyüşe geçti. Beş saat sürecek yürüyüşle yaylaya ulaşacak olan katılımcılar geceyi yayla evlerinde geçirdikten sonra yarın ilçeye dönecek.

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Ekşioğlu Vakfı Başkan Vekili Kadem Ekşi, yükseklerin beyi olan Kaçkarlar'da tulum ve kemençenin eşlinde aşkın ve sevginin buluşmasına tanık olduklarını belirterek bölgenin kış turizminde önemli potansiyeli bulunduğunu söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı DOKAP eylem planına destek verdiklerini ifade eden Ekşi, "Bu eylem planı ile Doğu Karadeniz havzasının kalkınması ve büyümesi ile bu reflekslere bizlerin yapacağı katkılarla bölge turizm aksında büyüyecektir. Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi ilan edilen Ovit Yaylası'nın şimdi planlama sürecini hayata geçireceğiz. Bölgedeki planlama süreçlerinin hızla yapılması gerekiyor. Rize'yi cennete gelmeden ölmeyin dediğimiz yeni bir coğrafyaya taşıyoruz. Yaylalar geleneksel mimarisi ile bizim kültürel mirasımızdır. Kendi ayağımıza kurşun sıkmadan yaylalarımızı betonarmeye teslim etmeden geleneksel mimari özelliklerini de koruyarak herkesin işini aşını ekmeğini büyüttüğü yeni bir coşkuyu tüm Rize olarak inşa edeceğiz" dedi.

İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu ise 4 yıl önce bir kartopu olarak başlayan kar yürüyüşünün bugün çığ şekline ulaştığını belirtti eşsiz güzellikteki ilçelerinin turizm yatırımlarına hazır olduğunu söyledi.

İkizdere Kaymakamı Abdi Koç ise "İkizdere'nin kış turizmi potansiyeli oldukça yüksek. Dünyanın cennet köşelerinde görev yapıyorum. Doğal ve kültürel değerlerimizi koruyarak yaz ve kış turizminde ilçemiz yatırım bekliyor" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güneşli Havada Başlayan Kar Yürüyüşünde Kar Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement