Güneşten Zarar Görmeyi Engelleyen Pratik Maskeler - Son Dakika
Sağlık

Güneşten Zarar Görmeyi Engelleyen Pratik Maskeler

Güneşten Zarar Görmeyi Engelleyen Pratik Maskeler

Güneşin cildimize zarar vererek, canlılığını kaybetmesine yol açması gibi. Prof. Dr. Dilek Demir Erol, güneşten zarar görmüş ciltler için tatilde uygulanabilecek, uygulanması kolay pratik maskeler öneriyor.

23.07.2015 14:25  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş


Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için çıktığımız tatilde, kendimizi yenilenmiş hissetsek de bize olumsuz etkileri de olabiliyor.

Prof. Dr. Dilek Demir Erol, güneşin zararlı etkileri sonucu yıpranmış, kurumuş, parlaklığını kaybetmiş ciltlerin yeniden ışıl ışıl görünmesi için herkesin kolayca uygulayabileceği farklı cilt tipleri için çeşitli maske tarifleri veriyor.

Salatalık Maskesi - Kuru Ciltler: Bir çorba kaşığı yoğurt, aynı miktarda yulaf unu, bir tatlı kaşığı bal ve bir orta boy salatalık. Karıştırılarak kalın bir tabaka halinde güneşten hasar görmüş cilt üzerine sürülür ve 30 dakika bekletilir. Sabun veya temizleyici jel kullanmadan ılık suyla yıkayarak yüz temizlenir.

Bal Maskesi - Tüm ciltler: Organik olduğundan emin olduğunuz balı ince bir tabaka halinde cildinize sürün ve 5 dakika bekleyin. Önce ılık suyla sonra soğuk suyla yıkayınız.

Yoğurt Maskesi - Yağlı Ciltler: Maya ile karıştırılmış bir bardak yoğurt dairesel hareketlerle yüze uygulanır. 5 dakika beklenir ve ılık su ile yıkanır.

Muz Maskesi - Gençleştirici: Bir adet muz püre haline gelinceye kadar ezilir ve ince bir tabaka halinde yüze uygulanır. 10 dakika bekletilip, ılık su ile yıkanır. Yüzünüzün yumuşak ve pürüzsüz olduğunu göreceksiniz.

Avokado Maskesi - Tüm Ciltler: Püre haline getirdiğiniz yarım avokadoya bir çay kaşığı bal ilave ederek ince bir tabaka halinde yüzünüze uygulayın. 15 dakika maskenizin kurumasını beklerken gözünüze iki adet salatalık dilimi yerleştirebilirsiniz. Önce ılık sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayınız.

Yulaf Unu Maskesi - Yağlı Ciltler: 2 çorba kaşığı yulaf unu, bir çay kaşığı karbonat ve hamur kıvamına gelmesini sağlayacak kadar kaynatılıp soğutulmuş su ilave edilir. Yüze dairesel hareketlerle sürülür ve 10 dakika sonra ılık su ile yıkanır. Pürüzsüz bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Limon Suyu Maskesi - Tüm Ciltler: Bu maske yüzünüzdeki sizi rahatsız eden siyah noktaları azaltacaktır. Yarım limon suyunu bir yumurtanın beyazı ile karıştırın. Oluşan emülsiyonu ince bir tabaka halinde yüzünüze uygulayın. Kuruyunca sertleşecektir. Bir gece yüzünüzde kalmalı. Sabah ılık su ile yüzünüzü yıkayın ve gergin, pürüzsüz ve temiz bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Muz ve Yoğurt maskesi - Kuru Ciltler: Püre haline getirilmiş yarım muz, bir çay kaşığı bal ve yarım su bardağı yoğurt karıştırılarak ince bir tabaka halinde yüze uygulanır. 10 dakika sonra ılık su ile yıkanır. Nemlenmiş ve yumuşak bir cildiniz var artık.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Güneşten Zarar Görmeyi Engelleyen Pratik Maskeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi
    11:38 Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan etkinlikte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlenen 49 öğrenciden 45'i taburcu edildi. Öğrenciler, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili inceleme başlattı. Aydın Valiliği ise okullara ikinci bir emre kadar etkinlik düzenlememe talimatı verdi.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.


Advertisement