Güney Afrika'dan Ankaralı Sanayicilere Yatırım Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Güney Afrika'dan Ankaralı Sanayicilere Yatırım Çağrısı

Güney Afrika\'dan Ankaralı Sanayicilere Yatırım Çağrısı

Güney Afrika Cumhuriyeti Küçük İşletmeleri Geliştirme Bakan Yardımcısı ElisabethThabette ve iş adamlarından oluşan Güney Afrika heyeti, Ankara sanayisini yakından incelemek ve Türk iş adamlarıyla ortak iş yapabilmek için Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

31.07.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika Cumhuriyeti Küçük İşletmeleri Geliştirme Bakan Yardımcısı ElisabethThabette ve iş adamlarından oluşan Güney Afrika heyeti, Ankara sanayisini yakından incelemek ve Türk iş adamlarıyla ortak iş yapabilmek için Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

Ankara Sanayi Odası ve ASO 1. OSB Başkanı Nurettin Özdebir'in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Özdebir, heyete Ankara sanayisi ve ASO 1. OSB hakkında bilgiler verdi. Özdebir, Ankara'nın başkent olmasının yanında önemli bir sanayi şehri haline geldiğini belirtti. Özdebir, "Ankara son yıllarda sanayi, üretim ve ihracatla önemli bir şehir haline geldi. Özellikle ileri teknolojinin yoğunlaştığı, Türkiye'de en yüksek katma değerli ürünlerin üretildiği ve ihraç edildiği önemli bir şehir haline geldi. Türkiye'nin ihracatının ton başına değeri bin 600 dolar civarında. Bu değer Ankara için 23 bin 500 dolar. Ankara son yıllarda ekonomi alanındaki hızlı gelişmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Ankara özellikle savunma sanayii, elektrik-elektronik, iş makineleri, fabrikasyon metal ürünleri, ofis mobilyaları, bayan tekstil, medikal sektörü, bilişim ve inşaat sektörlerinde önemli bir üretim merkezi haline geldi" diye konuştu.

Güney Afrika Cumhuriyeti Küçük İşletmeleri Geliştirme Bakan Yardımcısı Elisabeth Thabette ise, iki ülke sanayicileri ile birlikte ekonomik ve ticari işbirliği yapmak için geldiklerini belirtti. Afrika bölgesinin en istikrarlı ve demokratik ülkesinin Güney Afrika Cumhuriyeti olduğunu söyleyen Thabette, Türk yatırımcıları ülkelerine beklediklerini dile getirdi.

Konuşmalardan sonra heyette yer alan Güney Afrikalı iş adamları benzer sektörlerde üretim yapan Ankaralı sanayicilerle bir araya geldi. Heyet daha sonra bölgede yer alan Hidromek, Küçükpazarlı Havacılık ve Ulusoy Elektrik fabrikalarını gezerek Ankara sanayisini yakından tanıma fırsatı buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Güney Afrika'dan Ankaralı Sanayicilere Yatırım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement