Güney Asya'daki Göçmen Trajedisi - Son Dakika
Güncel

Güney Asya'daki Göçmen Trajedisi

DHAKA/ZAMBOANGA (AA) – Bangladeş hükümeti, Güney Asya'da açık denizde insan kaçakçıları tarafından teknelerde terk edildikten sonra bölgedeki ülkelere sığınan Bangladeşli göçmenleri ülkeye geri getireceğini açıkladı.

21.05.2015 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHAKA/ZAMBOANGA (AA) – Bangladeş hükümeti, Güney Asya'da açık denizde insan kaçakçıları tarafından teknelerde terk edildikten sonra bölgedeki ülkelere sığınan Bangladeşli göçmenleri ülkeye geri getireceğini açıkladı.

İçişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Eseduzzaman Han Kemal, yaptığı açıklamada, göçmenlerin sığındığı Malezya, Tayland ve Endonezya gibi ülkelerle işbirliği yapılarak, Bangladeşli göçmenlerin ülkeye geri getirileceğini belirtti.

Kemal, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid'in göçmenleri kaçırarak, ailelerinden fidye isteyen insan kaçakçılığı çetelerine karşı sıkı önlemlerin getirilmesi talimatı verdiğini belirterek, " Hükümet, insan kaçakçılarına hiç bir tolerans göstermeyecek ve onlara karşı sert önlemler alacak" diye konuştu.

Öte yandan, Filipinler Devlet Başkanlığı Sözcüsü Herminio Coloma, yaptığı açıklamada, Filipinler hükümetinin, terk edilen teknelerde mahsur kalan göçmenlere yardım etmek amacıyla, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile işbirliği içinde olduğunu belirtti.

Filipinler, ABD ve Gambiya, göçmenleri kabul etmeye hazır olduklarını açıklarken, Türkiye de yardım çalışmalarına bir milyon dolar bağışta bulunacağını belirtmişti.

Malezya ve Endonezya, dün büyük bölümünü Arakanlı Müslümanların oluşturduğu göçmenlere geçici olarak ev sahipliği yapacaklarını açıklamışlardı. Tayland ise göçmenlerin ülkeye kabul edilmesi konusunda herhangi bir anlaşmayı kabul etmediğini bildirmişti.

Uluslararası toplumun baskısı üzerine göçmenler konusundaki sert tutumunu yumuşatan Myanmar hükümeti de Güney Asya'da Hint Okyanusu ve Andaman Denizi'nde mahsur kalan binlerce göçmenin yaşamlarını tehdit eden koşullardan "derin endişe" duyulduğunu açıklamıştı.

Açık denizde hala 7 bin civarında göçmenin bulunduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Asya'daki Göçmen Trajedisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement