Güney Ege Bayrama Hazır - Son Dakika
Yerel

Güney Ege Bayrama Hazır

UTKU UÇRAK - Ramazan Bayramı tatilini deniz kenarında geçirmek isteyenler, Muğla ve ilçelerindeki konaklama tesislerini dolduracak.

15.07.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DURMUŞ GENÇ - UTKU UÇRAK - Ramazan Bayramı tatilini deniz kenarında geçirmek isteyenler, Muğla ve ilçelerindeki konaklama tesislerini dolduracak.

Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip ili olan ve farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Muğla, 255 bin yatak kapasitesiyle yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor. Ramazan Bayramı'nın turizm sezonuna rastlaması nedeniyle bölgedeki nitelikli otellerde yer kalmadı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla ve ilçelerindeki konaklama tesislerinde Ramazan Bayramı süresince doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını söyledi.

Yerli turistin Ramazan Bayramı'nda Muğla'yı tercih ettiğini dile getiren Çelik, özellikle Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça, Akyaka ve Gökova'daki pansiyonlarda bile neredeyse yer kalmadığını belirtti.

Muğla'yı ziyaret eden turistlerin girişlerini 9 gümrük kapısı ve 2 havaalanından takip ettiklerini kaydeden Çelik, "İlimize erişiminin kolay olması, denizde yapılacak mavi tur ve yelken faaliyetlerine imkan vermesi, bölgeyi cazip hale getiriyor. Tesislerle yaptığımız son görüşmeler ve havaalanı ile gümrük kapılarından aldığımız bilgilere göre, ilimiz bayramda taşıma kapasitesinin üzerinde misafiri ağırlayacak" dedi.

Çelik, bölgeye gelen yabancı turist sayısında da son aylarda artış yaşandığına dikkati çekerek, "Geçen yıl bölgemize gelen turist sayısı son 10 yılın en yüksek seviyesindeydi. Son günlerde geçen yıla göre açığın gittikçe kapandığını görüyoruz. Bu sezon bugüne kadar bölgemize bir milyon 100 bin yabancı ziyaretçi geldi. Bunun gittikçe artarak geçen seneki sayıya yaklaşacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

"Bayram tatili, sezon açılışındaki zayıflığı giderecek"

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları da Fethiye'de yabancı turistlerin dolduramadığı tesisleri Ramazan Bayramı tatili ve sonrasında yerli turist ile kapatmayı ümit ettiklerini söyledi.

Torunoğulları, her yıl yaklaşık 1 milyon 300 bin turistin tercih ettiği Fethiye'nin tatilcilere sunduğu farklı sportif aktivitelerin yanı sıra kültürel ve doğal güzellikleriyle de adından söz ettirdiğini vurguladı.

Bölgedeki otellerin erken rezervasyonlarla belirli bir doluluk oranını yakaladığını dile getiren Torunoğulları, kalan kısmın dolması için de bayram tatilinin ciddi etkisi olacağına dikkati çekti.

Bayram tatilinin sezon açılışındaki zayıflığı gidereceğini, bundan sonrası için de nefes aldıracağının altını çizen Torunoğulları, "Geçen yıl 45 günlük bir süre olağanüstü yoğunluk yaşamıştık, inşallah bu sene de aynısı devam edecek" dedi.

Torunoğulları, Rusya pazarının yanı sıra İngiltere, Hollanda ve Belçika pazarlarında geçen yılın gerisinde bulunduklarını anlatarak, sadece Almanya pazarının Türkiye ve bölgedeki rakamlarının geçen yılın biraz üstünde olduğunu kaydetti.

Üyeleriyle yaptıkları görüşmelerde Ramazan Bayramı ile başlayacak dönemde iyi bir talep olduğu, bunun geçen yıl olduğu gibi okulların açılışına kadar süreceğini öngördüklerini ifade eden Torunoğulları, şöyle konuştu:

"Bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye'de Rusya pazarı hariç geçen seneye yakın rakamları sağlayabilirsek veya yüzde 3,5 gibi kayıpla sezonu kapatırsak başarılı sayılabiliriz. Kontrol edemediğimiz o kadar olay var ki, bütün bunlara rağmen geçen sezonki rakamlara yakın sezonu bitirebilirsek iyi olur. İngiltere'den gelen son rezervasyonlar da dikkate alındığında biraz daha toparlayıcı olduğunu, geçen yılki rakamlara yaklaştığını görüyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güney Ege Bayrama Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement