Rum Kesiminden Türkiye'ye AB Tehdidi - Son Dakika
Dünya

Rum Kesiminden Türkiye'ye AB Tehdidi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğalgaz araması yapmasının ardından Türkiye'nin AB müzakerelerini engelleyeceklerini açıkladı.

22.10.2014 10:58  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin en yüksek karar organı olan Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi, dün Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Güney Kıbrıs Rum Kesimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye'nin yasal olmayan bir şekilde doğalgaz araması yaptığını savunarak, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olması için devam eden müzakerelere müdahale edeceklerini söyledi.

BAŞKAN, AB LİDERLERİYLE GÖRÜŞECEK

Hristodulidis, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in de AB liderleriyle görüşmesinde bu konuyu ele alacağını dile getirdi.

BM'YE DE ŞİKAYET EDECEKLER

Türkiye'yi BM Güvenlik Konseyi'ne ve BM Sekreterliği Deniz Hukuku ve Okyanuslar Müdürlüğü'ne de şikayet edeceklerini kaydeden Hristodulidis, BM'nin bu konuda yasal olan prosedüre göre hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile KKTC arasında yürütülen müzakereler, bu ayın başlarında Türkiye'nin gaz arama planlarını ilan etmesiyle askıya alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde Anastasiadis de, birkaç gün içinde yapılması planlanan BM aracılığıyla uzlaşma görüşmelerine katılmayacaklarını açıklamıştı.

Rum Kesiminden Türkiye\'ye AB Tehdidi
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rum Kesiminden Türkiye'ye AB Tehdidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • mke: zaten bizi almazlar avrupa birliği hristiyan ülke türkiye müslüman almazlar türkiye akıllı olsun eğer güclenmek büyümek istiyorsa kimseye gebe kalmadan kendi yer altı kaynaklarını cıkartıp ne amerikaya nede rusyaya nede avrupaya gebe kalmamak için kendi yerli malını kendini üreticek yoksa rumuda gelir lafı söyler elin afrikalısıda gelir türkiyeyi parmağında oynatır gerçek bir mühsin yazıcı oğlu vardı adam gibi adam gerçek bir liderdi onuda öldürdüler dahada türkiyeye adam gelmez ben şahsen akpye oy felan vermem çünkü amerikanın avrupanın yahudilerin hristiyanların gerçek dostudur müslüman gibi görüyor ama onlar gerçekler memleketin kaderi ile oynayan iki yüzlüler. . 2 2 Yanıtla
  • OSMAN: BEN AVRUPADA YASIYORUM VALLAHIDE BILLAHIDE AVRUPA BIRLIGI BITTI PARA YOK INSANLAR ISSIZ URETIM ICIN HAMMADDE YOK BIZIM TOPRAKLARIMIZI SOMURECEKLER AVRUPADAKI TURKLER DONMEYE BASLADI ULKEMIZI AVRUPAYA SOMURGEYE KAPTIRMAYIN 1 2 Yanıtla
  • mke: amerika ile dostluk kuran her ülke mutlaka sömürülmeye mahkumdur örnek (türkiye) tarihte osmanlı devleti vardı allah osmanlı devletine fırsat verdi değerlendirmedi yıkıldı yok oldu sonra mustafa kemal atatürk geldi o türkiyeyi adam etti kendi halinde bir devlet oluşturdu gelecekteki insanlığa bıraktı türkiye cumhuriyetini ama şimdi ne halde türkiye bataklığın içinde bir yandan ortadoğu bataklığı suriyelileri pkklıları bir yandan avrupa sömürgesi altında türkiye bir yandan amerikanın bir yandan israilin parmağında türkiye ey ejdat kalkta bak ne halde türkiye ey fatih sultan mehmet kalkta bak fetih ettiğin istanbulu boşuna fetih etmişsin o kadar insan boşuna öldü hristiyanların parmağında istanbul hükümet amerikanın parmağın gelen gecen türkiyeden bir parça koparıyor . . 2 1 Yanıtla

Advertisement