Son dakika Gemi haberleri, Gemi son dakika, son dakika Gemi

Son Dakika Gemi Haberleri

  • KKTC'ye Türkiye'den hibe edilen yemlik arpa sevkiyatı gerçekleşti
    20:18 KKTC'ye Türkiye'den hibe edilen yemlik arpa sevkiyatı gerçekleşti

    Türkiye tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) hayvancılığı desteklemek amacıyla hibe edilen yemlik arpanın ilk sevkiyatı Gazimağusa Limanı'na ulaştı.

  • Trabzon'da Denizde Genç Kızın Cesedi Bulundu
    17:39 Trabzon'da Denizde Genç Kızın Cesedi Bulundu

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde Ganita sahilinde denizde hareketsiz bir kişi görülmesi üzerine yapılan ihbar sonucu, 19 yaşındaki bir genç kızın cesedi bulundu. Olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde genç kızın hayatını kaybettiği belirlendi. Ceset, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

  • Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG-Dost Samsun'a geldi
    15:20 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG-Dost Samsun'a geldi

    Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına ait Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG-Dost, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Samsun'a geldi. Gemiyi öğrenciler ve vatandaşlar ziyaret etmeye başladı. Öğrenciler gemi ziyaretinden heyecan duyduklarını ifade etti. TCSG-Dost askeri gemisi gün boyu ziyarete açık kalacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek
    14:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Töreni'nde yaptığı konuşmada, Çanakkale ruhunun birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sahip çıktığımızda yıkılmayacağımızın ispatı olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin geçmişteki zorlukları aşma konusunda daha büyük imkanlara sahip olduğunu vurguladı.

  • Kazakistan ve Türkiye, Hazar Denizi'nde güvenlik işbirliği konusunu ele aldı
    14:10 Kazakistan ve Türkiye, Hazar Denizi'nde güvenlik işbirliği konusunu ele aldı

    Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'nin Milli Savunma Bakan Yardımcısı başkanlığındaki heyetle bir araya gelerek, Hazar Denizi'nde güvenliğin sağlanması ve acil durumlara müdahale edecek gemiler ile kaynakların muhafaza edilmesi konularında işbirliği değerlendirdi. Kazakistan tarafı, Hazar Denizi'nde acil durumlara anında müdahale edebilecek bir acil kurtarma servisi oluşturmayı düşündüklerini belirtirken, Türk tarafı da modern teknolojilerle destek vereceğini ifade etti. İki ülke arasında Hazar Denizi'nde güvenliğin sağlanması alanında karşılıklı işbirliği anlaşması yapıldı.

  • Milyonluk liman kazasının ardından denize düşen malzemeler kıyıya vurdu
    12:50 Milyonluk liman kazasının ardından denize düşen malzemeler kıyıya vurdu

    Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Evyapport liman işletmesinde konteyner yüklü geminin kıyıdaki 3 kule vinci çarparak devirmesinin ardından denize düşen paketli gıdalar ve içecekler kıyıya vurdu. Aralarında kraker ve su şişelerinin olduğu paketler çevre kirliliğine sebep oldu. Limanda yaklaşık 40 milyon dolarlık hasar olduğu tahmin edilirken, 3 vincin tamamen yıkılmasından kaynaklı belli bir süre çevre limanlarda yoğunluk olacağı bildirildi.

  • SOCAR Türkiye, enerji alanında stratejik yatırımlara devam ediyor
    11:39 SOCAR Türkiye, enerji alanında stratejik yatırımlara devam ediyor

    Türkiye'deki faaliyetlerinin 2023'te 15. yılını tamamlayan SOCAR Türkiye, Azerbaycan ile Türkiye'nin ortak stratejik hedefleri doğrultusunda enerji alanında stratejik yatırımlara devam ediyor.

  • İzmirli Sanatçı Çay Poşetleriyle Sergi Açtı
    11:27 İzmirli Sanatçı Çay Poşetleriyle Sergi Açtı

    İzmirli sanatçı Dilek Karaçayır Özer, çay poşetleri üzerine yaptığı resimler ve tasarımları Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergiledi. Çay poşeti sanatı sergisi büyük ilgi gördü.

  • Saadet Partisi Gazze'ye Destek İçin Program Düzenledi
    02:50 Saadet Partisi Gazze'ye Destek İçin Program Düzenledi

    Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın, Gazze'ye destek için düzenlenen programa katıldı. Karamollaoğlu, zulmün sona ereceğini ve hesabının sorulacağını belirtti.

  • Kule vinçlere çarpan gemiden denize düşen malzemeler toplanıyor
    00:05 Kule vinçlere çarpan gemiden denize düşen malzemeler toplanıyor

    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde kıyıdaki 3 kule vinci çarparak deviren konteyner yüklü gemiden denize düşen malzemeler, deniz süpürgeleriyle toplanıyor.

  • Kocaeli Körfez Limanı'nda Gemi Kazası: Vinçler Devrildi
    17 Mar Kocaeli Körfez Limanı'nda Gemi Kazası: Vinçler Devrildi

    Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki limanda meydana gelen kazada, geminin çarpması sonucu vinçler devrildi. Kazanın tespit çalışmaları resmi kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde devam ediyor. Kazada can kaybı ve yaralanma olmaması en büyük teselli olarak belirtilirken, konteynerlerden denize dökülen malzemelerin temizlenmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı 18 Mart Çanakkale Mesajı Yayımladı
    17 Mar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı 18 Mart Çanakkale Mesajı Yayımladı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Büyükkılıç, Çanakkale'de yaşanan zaferin önemine vurgu yaparak, Türk milletinin savaş ahlakını ve savaş hukukunu tüm dünyaya öğrettiğini belirtti. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahraman şehitleri rahmetle andı.

  • Başkan Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı
    17 Mar Başkan Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, 'Millet olarak tarihten ibret alıp Çanakkale ruhundan, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim' dedi.

  • Milyonluk liman kazasının güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı
    17 Mar Milyonluk liman kazasının güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı

    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde meydana gelen ve 40 milyon dolarlık hasara yol açan liman kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Tayvanlı şirkete ait konteyner yüklü gemi, rıhtıma aborda olma manevrası sırasında kıyıdaki kule vince çarparak 3 kule vinci devirdi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, çevre limanlarda yoğunluk yaşanacağı belirtildi.

  • Çanakkale Deniz Müzesi Yeni Sergileriyle Ziyaretçilerini Bekliyor
    17 Mar Çanakkale Deniz Müzesi Yeni Sergileriyle Ziyaretçilerini Bekliyor

    Fatih Sultan Mehmet tarafından 1462-1463 yılları arasında inşa ettirilen Çimenlik Kalesi'ndeki Çanakkale Deniz Müzesi, zaferin 109. yıl dönümünde yeni sergileriyle ziyaretçilerini bekliyor.

  • TCG Preveze: Deniz Kuvvetleri Komutanlığının En Modern Denizaltısı
    17 Mar TCG Preveze: Deniz Kuvvetleri Komutanlığının En Modern Denizaltısı

    Deniz Kuvvetleri Komutanlığının sahip olduğu 12 denizaltının en modernlerinden biri olan TCG Preveze, limana uğramaksızın 50 gün su altında görev yapabiliyor.

  • Kocaeli'de konteyner gemisi kıyıdaki kule vincini devirdi
    17 Mar Kocaeli'de konteyner gemisi kıyıdaki kule vincini devirdi

    Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki bir limanda meydana gelen kazada, konteyner yüklü gemi kıyıdaki kule vincine çarparak devirdi. Güvenlik kamerası görüntülerinde geminin vinçlere çarptığı ve vinçlerin sırayla devrildiği görülüyor. Kazada 40 milyon dolarlık hasar oluşurken, çevre limanlarda yoğunluk yaşanacağı belirtiliyor.

  • Kadıköy önlerinde arızalanan 183 metre boyundaki tanker Küçükçekmece'ye demirletildi
    17 Mar Kadıköy önlerinde arızalanan 183 metre boyundaki tanker Küçükçekmece'ye demirletildi

    Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İtalya'dan Rusya'ya seyir halinde olan 'SW CAP FERRAT 1' isimli 183 metre boyundaki tanker, Fenerbahçe açıklarında makine arızası yaşadıktan sonra kılavuz kaptan ve Kurtarma-11 römorkörü eşliğinde Küçükçekmece Demir Sahası'na emniyetle demirletildi.

  • Kocaeli Körfez Limanında Gemi Çarpışması ve Vinç Devrilmesi
    16 Mar Kocaeli Körfez Limanında Gemi Çarpışması ve Vinç Devrilmesi

    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde özel bir limana Hong Kong bayraklı bir gemi yanaşırken çarptı. Çarpma sonucunda limandaki vinçler devrildi ve olay anları cep telefonu kameralarına yansıdı. Limanı görenler ise kaptana tepki gösterdi. Resmi açıklamada, olayda ölen ya da yaralananın olmadığı belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü ise olayla ilgili incelemelere başladı.

  • Güney Kıbrıs'tan yola çıkan yardım gemisi Gazze kıyılarına ulaştı
    16 Mar Güney Kıbrıs'tan yola çıkan yardım gemisi Gazze kıyılarına ulaştı

    Gazze Şeridi'ne deniz koridoru üzerinden yardım taşıyan ilk gemi, Güney Kıbrıs'tan yola çıkan ve 200 tonluk gıda yardımı taşıyan İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms'a ait gemi Gazze kıyılarına ulaştı. Deniz koridoru üzerinden yapılan yardımların Gazze'deki açlık krizine çözüm olması bekleniyor.

  • Kocaeli'de uluslararası limanda 3 yükleme vinci devrildi
    16 Mar Kocaeli'de uluslararası limanda 3 yükleme vinci devrildi

    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan Evyapport limanında seyir halindeki bir gemi, limanda bulunan 3 yükleme vincine çarptı. Devasa vinçler, domino etkisiyle sırayla devrildi. Olayda yaralanan olmazken, dehşet anları kameralar tarafından kaydedildi.

  • Kocaeli Körfezinde Hong Kong Bayraklı Gemi Limana Çarptı
    16 Mar Kocaeli Körfezinde Hong Kong Bayraklı Gemi Limana Çarptı

    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Hong Kong bayraklı gemi, özel limana çarptı. Devrilen vinçler konteynerleri denize düşürdü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı, denizde çevre kirliliğinin olmadığı açıklandı. Denizcilik Genel Müdürlüğü olaya ilişkin incelemelerine başladı.

  • Kocaeli'de uluslararası limanda 3 yükleme vinci devrildi
    16 Mar Kocaeli'de uluslararası limanda 3 yükleme vinci devrildi

    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde seyir halindeki gemi, Evyapport limanında bulunan 3 vince çarptı. Vinçlerin devrilme anları kameralar tarafından kaydedildi. Olayda yaralanan olmazken, büyük bir facia önlenmiş oldu.

  • Kocaeli'de Geminin Kule Vinçlere Çarpması Sonucu Meydana Gelen Hasar Dron ile Görüntülendi
    16 Mar Kocaeli'de Geminin Kule Vinçlere Çarpması Sonucu Meydana Gelen Hasar Dron ile Görüntülendi

    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde seyir halindeki bir gemi, duramayarak Evyapport limanı üzerindeki kule vinçlere çarptı. Vinçlerin devrilmesi sonucu liman sahası ve konteyner büyük hasar aldı. Olay yerine gelen ekipler, yaralanma olup olmadığını kontrol etti. Hasar, dron ile havadan çekilen görüntülerle tespit edildi.

  • Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'dan gemi kazası açıklaması
    16 Mar Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'dan gemi kazası açıklaması

    Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Körfez ilçesinde seyir halindeki bir geminin limana yanaşma manevrası sırasında vinçlere çarpması sonucu meydana gelen kazayla ilgili yapılan ilk tespitlerde yaralanan olmadığı ve çevre kirliliğinin oluşmadığı belirlendiğini açıkladı.

  • Kocaeli'de geminin vinçlere çarpma anı kamerada
    16 Mar Kocaeli'de geminin vinçlere çarpma anı kamerada

    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan Evyapport limanında seyir halindeki bir gemi, duramayarak kıyıda bulunan vinçlere çarptı. Vinçlerin devrilme anı dehşet verici bir şekilde kameralar tarafından kaydedildi. Olayın ihbar edilmesi üzerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Şans eseri olayda yaralanan olmazken, geminin duramayıp vinçleri devirmesi ve çalışanların korku dolu anları ise telefon kameralarına yansıdı.

  • Kocaeli Körfez Limanında Gemi Çarpması Sonucu Vinçler Zarar Gördü
    16 Mar Kocaeli Körfez Limanında Gemi Çarpması Sonucu Vinçler Zarar Gördü

    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir limanda, geminin çarpması sonucu devrilen vinçler zarar gördü. Hong Kong bayraklı gemi, kılavuz kaptan nezaretinde limana yanaşırken yaptığı manevra sırasında vinçlere çarptı. Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan olmazken, vinçlerde hasar oluştuğu tespit edildi. Vali Seddar Yavuz, kazada yaralanan olmadığını belirtti ve çevre kirliliği oluşmadığını aktardı.

  • Kocaeli'de gemi limandaki vinçlere çarptı, dehşet anları kameralara yansıdı
    16 Mar Kocaeli'de gemi limandaki vinçlere çarptı, dehşet anları kameralara yansıdı

    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde seyir halindeki bir gemi, Evyapport limanında bulunan vinçlere çarptı. Devasa vinçlerin domino etkisiyle devrildiği anlar, çalışanların telefon kameralarına yansıdı. Olayın ihbar edilmesi üzerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralanan olmaması büyük bir faciayı önledi.

  • Kocaeli'de uluslararası limanda 3 yükleme vinci devrildi
    16 Mar Kocaeli'de uluslararası limanda 3 yükleme vinci devrildi

    Kocaeli'de bulunan uluslararası limanda meydana gelen olayda 3 yükleme vinci devrildi.

  • Gazze'ye deniz koridoruyla ulaşan yardım gemisi kargosunu boşalttı
    16 Mar Gazze'ye deniz koridoruyla ulaşan yardım gemisi kargosunu boşalttı

    Gazze Şeridi'ne deniz koridoru üzerinden ulaşan ve 200 tonluk yardım taşıyan gemi, tüm kargosunu boşaltarak görevini tamamladı. Yardımların kamyonlarla Gazze'nin kuzeyine götürülmesi bekleniyor. İsrail'in sınırdan yapılan yardımları kısıtlaması nedeniyle deniz yoluyla yardımlar ulaştırılıyor. Gazze'ye deniz yoluyla gönderilen yardımların hafiflemesi bekleniyor.

  • TCG Uluçalireis Denizaltısı Çanakkale Deniz Müzesi'nde Ziyarete Açılıyor
    16 Mar TCG Uluçalireis Denizaltısı Çanakkale Deniz Müzesi'nde Ziyarete Açılıyor

    Türk Donanmasında 29 yıl görev yapan ve sergilenmek üzere Çanakkale Deniz Müzesi'ne getirilen TCG Uluçalireis denizaltısı, yenilenmiş haliyle kapılarını 18 Mart'ta ziyaretçilerine açacak. 1944'te ABD'de inşa edilen denizaltı, Türkiye'nin ilk denizaltı müzesi olarak restore edildi ve Atılay ve Dumlupınar denizaltılarının anısına bir anıt statüsünde sergilenecek.

  • TCG İstanbul'da HİSAR-D RF Füzesi Ateşlendi
    16 Mar TCG İstanbul'da HİSAR-D RF Füzesi Ateşlendi

    Türkiye'nin milli savunma sanayi projeleri kapsamında TCG İstanbul fırkateyninde Roketsan tarafından geliştirilen Milli Dikey Lançer Atım Sistemi MİDLAS ve HİSAR-D RF füzesi kullanılarak ateşleme gerçekleştirildi.

  • Yeniden Refah Partili aday, kamyona yüklenen lüks yatla seçim konvoyu düzenledi
    15 Mar Yeniden Refah Partili aday, kamyona yüklenen lüks yatla seçim konvoyu düzenledi

    Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde Yeniden Refah Partisi'nin belediye başkan adayı ve aynı zamanda iş insanı olan Mesut Hekimoğlu, Dubaili bir milyoner için 3 yılda fabrikasında yaptığı lüks yatla seçim konvoyu düzenledi. Denize indirilmek için fabrikadan çıkartılan lüks yatın yüklendiği kamyon, partililerin ve seçim otobüsünün de katılımıyla ilçe sokaklarında gezdirildi.

  • Samsun'a İki Yeni Liman Yapılacak
    15 Mar Samsun'a İki Yeni Liman Yapılacak

    Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'a iki yeni liman yapılacağını, merkezdeki limanın ise sadece yat ve kruvaziyer gemi limanı olacağını açıkladı.

  • Abdülhamid Han Gemisi, yeni görevi öncesi Taşucu Limanı açıklarına demirledi
    15 Mar Abdülhamid Han Gemisi, yeni görevi öncesi Taşucu Limanı açıklarına demirledi

    Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılan 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, yeni görevi öncesi Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı açıklarına demirledi. Gemide yeni sefer öncesi hazırlıklar yapılıyor ve tamamlanmasının ardından gemi yeni görev yerine hareket edecek. Abdülhamid Han, mavi vatanda hidrokarbon arama çalışmalarına katılan filonun en güçlüsü olarak öne çıkıyor.

  • Abdülhamid Han Gemisi, Yeni Görevi Öncesi Taşucu Limanı'na Demirledi
    15 Mar Abdülhamid Han Gemisi, Yeni Görevi Öncesi Taşucu Limanı'na Demirledi

    Abdülhamid Han, Türkiye'nin denizlerde doğal gaz arama çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla kullanılan 7. nesil teknolojiye sahip bir sondaj gemisidir. Yeni görevi öncesi Mersin'in Taşucu Limanı açıklarına demirleyen gemide, bakım ve ikmal işlemleri yapılmaktadır. Abdülhamid Han, teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle Türkiye'nin hidrokarbon arama filosunun en güçlü gemisi olarak öne çıkmaktadır.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçim, istismar siyasetinin yerine eser ve hizmet siyasetinin geçtiği bir dönüm noktası olacak
    15 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçim, istismar siyasetinin yerine eser ve hizmet siyasetinin geçtiği bir dönüm noktası olacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, yapılan yatırımları ve hizmetleri anlattı. Erdoğan, bu seçimin ülkede istismar siyasetinin sona erdiği bir dönüm noktası olacağını belirtti.

  • İsrail kuşatması altındaki Gazze'ye yardım gemisi ulaştı
    15 Mar İsrail kuşatması altındaki Gazze'ye yardım gemisi ulaştı

    Kıbrıs'ın Larnaka Limanı'ndan yola çıkan ve 200 ton yardım malzemesi taşıyan gemi, Gazze açıklarına ulaştı. İspanyol yardım kuruluşu 'Open Arms'a ait olan gemi, Gazze'ye ulaşan ilk yardım gemisi oldu. Bu sevkiyat, Gazze'deki açlık krizine müdahale etmek amacıyla deniz yoluyla yapılan yardımların önemli bir adımı olarak kabul ediliyor.

  • Atatürk'ün Acar Botu Çanakkale Deniz Müzesi'nde ziyarete açılacak
    15 Mar Atatürk'ün Acar Botu Çanakkale Deniz Müzesi'nde ziyarete açılacak

    Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün denizle olan son bağlantısı olarak bilinen 'Acar Botu', yenilenen objeleriyle Çanakkale Deniz Müzesi'nde özel günlerde ziyarete açılacak. Atatürk'ün Savarona Yatı'ndan Dolmabahçe Sarayı'na intikalini gerçekleştirdiği 'Acar Botu', Çanakkale Deniz Müzesi'nin en ilgi çeken ziyaret noktalarından birini oluşturuyor.

  • Atatürk'ün gezi teknesi, 'M/G Acar' Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyor
    15 Mar Atatürk'ün gezi teknesi, 'M/G Acar' Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyor

    Mustafa Kemal Atatürk'ün gezi teknesi olan 'M/G Acar', Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı'nın bahçesinde sergileniyor. 27,5 metre boyunda, 5 metre genişliğinde ve 65 ton ağırlığındaki tekne, Atatürk'ün yemek yediği salon ve kamarasını içeriyor. Almanya'da inşa edilen ve Türk Deniz Kuvvetleri envanterine giren Acar botu, Atatürk'ün son deniz bağlantısı olarak büyük bir değere sahiptir.

  • ABD, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne yardım limanı inşa ediyor
    14 Mar ABD, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne yardım limanı inşa ediyor

    ABD'nin İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne deniz yoluyla yardım ulaştırılması için başlattığı çalışmalar uzaydan görüntülendi. ABD Donanması'na ait dört gemi, limanın inşası için yola çıkmıştı.

  • Yalova'da 2024 İhracatı 117 Milyon 718 Bin Dolar Oldu
    14 Mar Yalova'da 2024 İhracatı 117 Milyon 718 Bin Dolar Oldu

    Yalova, 2024 yılının ilk 2 ayında 117 milyon 718 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. En çok ihracat yapılan sektörler arasında gemi, yat ve hizmetleri, kimyevi maddeler ve mamulleri yer aldı. Yalova'daki süs bitkileri ve mobilya kağıt orman ürünleri sektörleri de ihracatta önemli bir paya sahip oldu.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Akbelen Ormanı kamulaştırma kararını değerlendirdi
    14 Mar Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Akbelen Ormanı kamulaştırma kararını değerlendirdi

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Milas'taki Akbelen Ormanı çevresinde 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nın yürürlükten kaldırılmasını değerlendirdi. Ayaydın, kararın geri çekilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iletişim kurduğunu ve 24 saat boyunca beklediğini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin Filistin davasına verdiği güçlü desteği bizzat Filistinli kardeşlerimiz biliyor
    13 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin Filistin davasına verdiği güçlü desteği bizzat Filistinli kardeşlerimiz biliyor

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Filistin'e verdiği güçlü desteğin Filistinli kardeşler tarafından bilindiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin Filistin davasına olan desteğini vurgulayarak, geçmişten bugüne kadar yapılan yardımları hatırlattı ve Filistin mücadelesine olan bağlılığını dile getirdi.

  • İspanya'nın Gran Canaria adasında göçmen teknesi faciası: 7 ölü, 12 yaralı
    13 Mar İspanya'nın Gran Canaria adasında göçmen teknesi faciası: 7 ölü, 12 yaralı

    İspanya'nın Gran Canaria adasının yaklaşık 140 kilometre güneyinde bir göçmen teknesine Salı sabahı müdahale edildi. Teknede en az 7 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken, 12 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İspanyol Deniz Kurtarma hizmetleri, gemideki göçmenlerin İspanya kıyılarına ulaşmaya çalıştığını ve ölümlerin ciddi su kaybından kaynaklandığını bildirdi. Göçmen rotası olarak bilinen Kuzeybatı Afrika'dan Kanarya Adaları'na ulaşan yol dünyanın en tehlikeli rotalarından biri olarak kabul ediliyor.

  • Skandal görüntülerin sahibi Oba Makarna'dan açıklama
    13 Mar Skandal görüntülerin sahibi Oba Makarna'dan açıklama

    Böceklenmiş buğday irmiğine ait görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine Oba Un ve Makarna'dan açıklama geldi. Söz konusu ürünün Afrika'ya ihraç edildiği ve zamanında temin edilmediği için tekrar geri gönderildiği belirtilirken, imha talebinin iletildiğine de açıklamada yer verildi.

  • Marmara Denizi'nde batan Batuhan A'dan, yakınındaki gemilere de yardım çağrısında bulunulmamış
    13 Mar Marmara Denizi'nde batan Batuhan A'dan, yakınındaki gemilere de yardım çağrısında bulunulmamış

    Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında İmralı Adası'nın güneybatısında su alan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin batmasına ilişkin soruşturma sürüyor.

  • CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: Deniz kazaları iş cinayeti olarak görülmeli
    13 Mar CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: Deniz kazaları iş cinayeti olarak görülmeli

    CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, son dönemde yaşanan deniz kazaları nedeniyle yaşanan ölüm olaylarına dikkat çekerek, denetimlerin yetersiz olduğunu ve alınmayan önlemler nedeniyle can kayıplarının meydana geldiğini belirtti. Akkuş İlgezdi, Türkiye'deki gemi ve deniz araçlarının yeterli denetimden geçmediğini ve Avrupa'ya göre yaşlı olduğunu ifade etti.

  • TMO silolarında patlama meydana gelmişti, sanıkların ifadeleri ortaya çıktı
    12 Mar TMO silolarında patlama meydana gelmişti, sanıkların ifadeleri ortaya çıktı

    Kocaeli'de Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin iddianame hazırlandı.

  • Erdoğan: İsrailli yöneticiler Gazze'deki bebeklerin hesabını versin
    12 Mar Erdoğan: İsrailli yöneticiler Gazze'deki bebeklerin hesabını versin

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Geleneksel Büyükelçiler İftarı'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları eleştirerek, İsrailli yöneticilerin soykırım gerçeğini saklamak yerine susuzluktan ve açlıktan ölen bebeklerin hesabını vermesi gerektiğini söyledi. Erdoğan ayrıca, Filistin meselesinin adil bir çözüme kavuşturulmadan bölgede ve dünyada kalıcı barışın mümkün olmadığını vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin'
    12 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin" dedi.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Balıkçı Barınağı'nda balıkçıların öneri ve taleplerini dinledi
    12 Mar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Balıkçı Barınağı'nda balıkçıların öneri ve taleplerini dinledi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Muhittin Böcek, Balıkçı Barınağı'nda balıkçıların öneri ve taleplerini dinleyerek, Akdeniz'in temiz kalması ve gelecek nesillerin daha temiz denizlere kavuşması için etkin yöntemleri hayata geçireceklerini söyledi.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Balıkçı Barınağı'nı ziyaret etti
    12 Mar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Balıkçı Barınağı'nı ziyaret etti

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Balıkçı Barınağı'nı ziyaret ederek, denizlerin temiz kalması ve geleneksel balıkçılığın desteklenmesi için etkin yöntemler hayata geçireceklerini belirtti.

  • ABD'nin Yemen'deki hava saldırılarında 11 kişi hayatını kaybetti
    12 Mar ABD'nin Yemen'deki hava saldırılarında 11 kişi hayatını kaybetti

    ABD'nin Yemen'deki Husilere yönelik hava saldırılarının en az 11 kişinin ölümüne ve 14 kişinin yaralanmasına neden olduğu bildirildi. ABD Merkez Komutanlığı, Husi kontrolündeki bölgelerde insansız bir su altı gemisi ve 18 gemi savar füzeyi imha ettiklerini açıkladı. Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları küresel gemi taşımacılığını sekteye uğrattı ve İsrail-Gazze savaşının Orta Doğu'nun geneline yayılabileceği korkularını artırdı.

  • TCG İstanbul'dan Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS) İle İlk Füze Atışı Gerçekleştirildi
    12 Mar TCG İstanbul'dan Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS) İle İlk Füze Atışı Gerçekleştirildi

    Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde yürütülen proje kapsamında, Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS) ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan proje, kritik bir kilometre taşı olarak tamamlandı. MİDLAS, deniz kabul testlerini tamamlayarak önemli bir safhayı geride bıraktı. Atış faaliyetine, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve diğer yetkililer katıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dışa bağımlılığını azaltma ve yerli çözümlerle ihtiyaçları karşılama hedefi doğrultusunda önemli bir adım atıldı.

  • Gazze'ye Yardım Gemi Yola Çıktı
    12 Mar Gazze'ye Yardım Gemi Yola Çıktı

    Gazze'ye yaklaşık 200 ton gıda erzağı taşıyacak olan ilk yardım gemisi, Kıbrıs'tan yola çıktı. İsrail saldırılarının devam ettiği abluka altındaki Gazze'de açlığın önlenmesi için pilot bir proje geliştirilerek yardım götürülmesi kararlaştırıldı. Yardım gemisi, un, pirinç ve protein ürünleri yüklenerek Kıbrıs'taki Larnaka Limanı'ndan hareket etti. Yardım misyonu, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından fonlanırken, ABD merkezli World Central Kitchen (KCK) hayır kurumu tarafından organize edildi. Gazze'ye devamlı gıda taşıyacak bir deniz yolu oluşturma amacı güden yardım kuruluşları, Gazze'de malzeme indirme iskelesi oluşturduklarını belirtti. Avrupa Birliği ise Gazze'ye yardımların doğrudan denize açılmasını sağlayacak yeni bir deniz yolunun açılacağını duyurdu. Gazze Şeridi'nde kıtlık ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya olan 576 bin kişi bulunuyor.

  • MİDLAS, TCG İstanbul'dan ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi
    12 Mar MİDLAS, TCG İstanbul'dan ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi

    Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde Roketsan tarafından yürütülen proje kapsamında, TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. MİDLAS, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan proje kapsamında önemli bir kilometre taşını tamamladı. Testi başarıyla geçen MİDLAS, Türkiye'de ilk defa milli bir hava savunma füzesi olan HİSAR-D RF Füzesi'ni deniz platformundan ateşlemiş oldu. Bu başarıyla Türk Deniz Kuvvetleri'nin vurucu gücü artmış oldu.

  • Uluslararası Yardım Kuruluşlarından Gemiyle Gıda Yardımı Gazze'ye Yola Çıkıyor
    12 Mar Uluslararası Yardım Kuruluşlarından Gemiyle Gıda Yardımı Gazze'ye Yola Çıkıyor

    İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms ile ABD merkezli World Central Kitchen kuruluşunun gıda yardımını taşıyan gemi, Kıbrıs Adası üzerinden Gazze'ye doğru hareket etmek üzere Larnaka limanından ayrılıyor. Yardım malzemesi öncesinde İsrailli yetkililer tarafından denetlenmiş olup, geminin Gazze açığına 2 gün sonra ulaşması bekleniyor.

  • Open Arms gemisi Gazze'ye yardım malzemesi götürüyor
    12 Mar Open Arms gemisi Gazze'ye yardım malzemesi götürüyor

    Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in izniyle denizden yardım koridoru açıldı. Open Arms gemisi, 200 tonluk yardım malzemesini Gazze'ye ulaştırmak için Larnaka limanından ayrıldı. Yardım malzemesi arasında un, pirinç ve protein bulunuyor. Ayrıca, Gazze'ye ulaştırılacak olan 500 ton yardım da Güney Kıbrıs'ta bekliyor. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Gazze'ye deniz yoluyla insani yardım koridoru açılacağını duyurmuştu. Gazze'deki açlık ve susuzluk nedeniyle can kaybı sayısı 27'ye yükselmişti.

  • Çin'in kuzeydoğusunda uluslararası kruvaziyer taşımacılığı yeniden başladı
    11 Mar Çin'in kuzeydoğusunda uluslararası kruvaziyer taşımacılığı yeniden başladı

    Çin'in kuzeydoğusundaki Dalian limanına demirleyen Zuiderdam kruvaziyer gemisi, Çin'in uluslararası kruvaziyer taşımacılığını yeniden başlattı. Dalian'a dört yıl aradan sonra gelen ilk uluslararası kruvaziyer gemisi olan Zuiderdam, 47 ülkeden 2.000'den fazla turist ve gemi personelini taşıyor. Turistlerin Dalian'da doğal manzaraları ziyaret etmesi ve kültürel etkinliklere katılması bekleniyor. Gemi, Tianjin'e doğru yolculuğuna devam edecek.

  • Ukrayna'nın saldırıları sonrası Putin, donanma şefini görevden aldı
    11 Mar Ukrayna'nın saldırıları sonrası Putin, donanma şefini görevden aldı

    Ukrayna, son aylarda Karadeniz'e ve Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'a yönelik saldırılarını artırdı. Rusya'ya ait savaş gemileri, Ukrayna tarafından son aylarda insansız hava araçları ve füzelerin bombardımanıyla karşı karşıya kaldı ve birçok gemi onarılamayacak şekilde tahrip edildi. Rusya Devlet Başkanı Putin, bu kayıpların ardından donanma şefi Nikolai Yevmenov'u görevden aldı ve yerine Amiral Alexander Moiseev'i atadı.

  • Xbox'un Sea of Thieves Oyunu PlayStation 5'e Geliyor
    11 Mar Xbox'un Sea of Thieves Oyunu PlayStation 5'e Geliyor

    Xbox, PlayStation 5'e özel oyunları dahil etmeye başlıyor. Sea of Thieves, PlayStation Store'da ön sipariş listelerinde birinci sıraya yerleşti. Oyun, PlayStation 5 için 999 TL fiyatla ön siparişe açıldı ve çapraz oyun ve oyuncu ilerlemesi transferini destekleyecek.

  • GİMBİRDER Başkanı: Yalova'da konut ihtiyacı acilen giderilmeli
    10 Mar GİMBİRDER Başkanı: Yalova'da konut ihtiyacı acilen giderilmeli

    Gemi İnşa Müteahhitleri Birlikteliği Eğitim ve Dayanışma Derneği (GİMBİRDER) Başkanı Rüstem İnce, Yalova'da tersanelerde çalışanların yüzde 60'ının dışarıdan geldiğini belirterek, konut ihtiyacının acilen giderilmesi gerektiğini söyledi. İnce, sektördeki eleman sıkıntısı ve niteliksiz işçilerin maliyetleri artırması konularına da değindi.

  • İstanbul Boğazı gemi trafiği güney-kuzey yönlü olarak açıldı
    10 Mar İstanbul Boğazı gemi trafiği güney-kuzey yönlü olarak açıldı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: "İstanbul Boğazı gemi trafiği, kısıtlı görüşün düzelmesi üzerine güney-kuzey yönlü olarak açıldı.

  • İstanbul Boğazı'nda çift yönlü askıya alınan gemi trafiği normale döndü
    10 Mar İstanbul Boğazı'nda çift yönlü askıya alınan gemi trafiği normale döndü

    İstanbul Boğazı'nda sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle çift yönlü durdurulan gemi trafiği, saat 14.30'de güney-kuzey yönünde açıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, İstanbul Boğazı'nda yaşanan sis etkisi normale dönmüştür.

  • Gazze'ye geçici liman inşası için gerekli malzemeleri taşıyan gemi Doğu Akdeniz'e gönderildi
    10 Mar Gazze'ye geçici liman inşası için gerekli malzemeleri taşıyan gemi Doğu Akdeniz'e gönderildi

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), insani yardımların deniz yoluyla ulaştırılması amacıyla Gazze'ye geçici liman inşası için gerekli malzemeleri taşıyan geminin Doğu Akdeniz'e gönderildiğini duyurdu. Hatırlanacağı üzere ABD Başkanı Biden önceki gün yaptığı açıklamada orduya Gazze limanında yardım rıhtımı kurulması talimatını verdiğini duyurmuştu.

  • İstanbul Boğazı'nda Gemi Trafiği Sis Nedeniyle Askıya Alındı
    10 Mar İstanbul Boğazı'nda Gemi Trafiği Sis Nedeniyle Askıya Alındı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Boğazı'nda sis nedeniyle gemi trafiğinin geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Kısıtlı görüş şartları nedeniyle güvenlik önlemleri kapsamında alınan karar, çift yönlü olarak uygulanacak.

  • İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü askıya alındı
    10 Mar İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü askıya alındı

    İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği sis nedeniyle çift yönlü askıya alındı. Sis, en çok Sarıyer ve Beykoz kesimlerinde etkili olurken karayolu trafiğinde herhangi bir aksama yaşanmadı.

  • Aydın Ayaydın: Muğla'da Sorunları Çözerse Sadece Ben Çözerim
    09 Mar Aydın Ayaydın: Muğla'da Sorunları Çözerse Sadece Ben Çözerim

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Muğla'da yapılan toplantıda 72 projesini tanıttı. Ayaydın, seçimlere ideolojik bakılmaması gerektiğini vurgulayarak, hizmet için kimin ne proje yaptığına bakılması gerektiğini söyledi. Ayaydın, alt yapı, spor tesisleri, trafik ve ulaşım sorunları, su ve doğalgaz gibi konularda projeleri olduğunu belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi
    09 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, Netanyahu ve İsrail yönetimini günümüzün Nazileri olarak nitelendirdi. Erdoğan, Filistinlilerin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Hamas'ın arkasında dimdik duruyor
    09 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Hamas'ın arkasında dimdik duruyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e karşı mücadele eden Hamas'a desteğini bir kez daha yineledi. Erdoğan, "Hamas'ın liderleriyle çok açık ve net konuşup onların arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye... Birbirimize ok atmak yerine asıl bu zihniyetlerle başa çıkmalıyız" dedi.

  • Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta
    09 Mar Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta

    Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakının milletten başka paydaşı olmadığını belirterek, diğer partilerin kendi içinde döküldüğünü söyledi. Ala, Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık'ın proje lansman toplantısına katıldı ve Işık'ı desteklediklerini ifade etti. Işık ise Gürsu'da gerçekleştirecekleri projeleri anlattı ve Gürsu'nun gençlerin belediyesi olduğunu vurguladı.

  • Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Tüm topraklarımıza adil bir barış getirmek istiyoruz
    09 Mar Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Tüm topraklarımıza adil bir barış getirmek istiyoruz

    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin, "Tüm topraklarımıza adil bir barış getirmek istiyoruz.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy İstanbul'da kritik bir zirve gerçekleştirdi
    08 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy İstanbul'da kritik bir zirve gerçekleştirdi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın da bulunacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Karadeniz Tahıl Koridoru ile ilgili de konuşan Erdoğan, yeni bir mutabakat sağlanması için gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Zelenski ise Türkiye'nin çabaları sayesinde ciddi insani sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.

  • MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor
    08 Mar MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor

    Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağının Hint Okyanusu'nda kaybolmasının üzerinden tam 10 yıl geçti.

  • Marmara Denizi'nde Batan Kargo Gemisinin Sahibi ve Kaptanı Son Yolculuğuna Uğurlandı
    08 Mar Marmara Denizi'nde Batan Kargo Gemisinin Sahibi ve Kaptanı Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Marmara Denizi'nde batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş, Marmara Adası'nda defnedildi. Mürettebattan 2 kişinin cesedine daha önce ulaşılmıştı. Gemide kaybolan diğer mürettebat üyeleri ise hala bulunamadı.

  • Kadın komandolar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden halatla indi
    08 Mar Kadın komandolar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden halatla indi

    Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığında (JÖAK) görevli 6 kadın astsubay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden halatlarla botlara iniş yaptı. İstanbul Boğazı transit gemi geçişlerine kapatılırken, kadın komandoların iniş yaptığı anları vatandaşlar da cep telefonuyla kaydetti.

  • JÖAK'tan 8 Mart etkinliği: Kadın jandarmalar halatlarla botlara iniş yaptı
    08 Mar JÖAK'tan 8 Mart etkinliği: Kadın jandarmalar halatlarla botlara iniş yaptı

    Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'nda (JÖAK) görevli 6 kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden halatlarla botlara iniş yaptı. İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatılırken, kadın jandarmalar karanfillerle karşılandı. Etkinlik alanında Jandarma Komutanlığının ekipmanları sergilendi ve kadın çalışanlara karanfil takdim edildi.

  • Altınova'da Kadınlar Son Teknoloji Gemileri Dünyaya Gönderiyor
    08 Mar Altınova'da Kadınlar Son Teknoloji Gemileri Dünyaya Gönderiyor

    Altınova'daki tersanelerde çalışan 1300 kadın, kaynakçılık başta olmak üzere birçok alanda emek vererek son teknoloji gemilerin dünyanın dört bir yanına gönderilmesini sağlıyor. Türkiye'nin gemi ve yat ihracatında başarıda ilk sırada bulunan Altınova'daki tersanelerde yaklaşık 40 bin kişi çalışıyor. Kadınlar, gemi sanayisinde mühendislik, kaynakçılık gibi görevler üstleniyor ve büyük bir emekle gemilerin inşasında yer alıyor. Kadınlar, mesleklerindeki başarılarıyla topluma örnek oluyor ve sektördeki erkek egemenliğini kırıyor.

  • TCG Nusret Gemisi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin rotasını izleyerek çelenk bıraktı
    08 Mar TCG Nusret Gemisi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin rotasını izleyerek çelenk bıraktı

    Çanakkale'deki TCG Nusret Gemisi, 109 yıl önce Deniz Savaşları'nın önemli unsurlarından Nusret Mayın Gemisi'nin rotasını izleyerek, mayın dökülen hatta bu kez çelenk bıraktı. Nusret Mayın Gemisi, 8 Mart 1915 tarihinde Erenköy Koyu'nda sahile paralel döktüğü 26 mayın ile Çanakkale Deniz Zaferi'nin akışını değiştirdi.

Advertisement