Güney Kore'de Casusluk Davası - Son Dakika
Güncel

Güney Kore'de Casusluk Davası

Güney Kore\'de Casusluk Davası

Kuzey Kore istihbaratına bilgi vermekten suçlu bulunan dans kumpanyası şefi 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

08.07.2014 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'de casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan  bir kişi, Kuzey Kore istihbaratına  iç politika konularında bilgi verdiği gerekçesiyle 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de görülen davada yargılanan sanık Jeon Shik-ryeol, Kuzey Kore'deki komünist rejimle izinsiz irtibat kurmayı yasaklayan yürürlükteki Ulusal Güvenlik Kanunu uyarınca cezalandırıldı.

Yonhap haber ajansının haberine göre, Merkez Bölgesi Mahkemesinin kararında, bir Kuzey Kore istihbarat görevlisi ile buluştuğu ve Kuzey Kore yönetimine yazılı olarak bağlılık yemini ettiği belirlenen sanığın sert biçimde cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Chool adlı  bir geleneksel Kore dansı kumpanyasının şefi olan 44 yaşındaki Jeon, ayrıca azınlıktaki sol görüşlü Birleşik İlerici Partinin (BİP) üyesi.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre Jeon, bir istihbarat görevlisinin isteği üzerine 2011'de Çin'in nüfusu en büyük kenti olan Şangay'a giderek Japonya'dan tanıdığı başka bir istihbarat görevlisiyle irtibat kurdu. Daha sonra evine dönen Jeon, gizli mesajları grafik görüntülere çevirmede kullanılan bir bilgisayar programı aracılığıyla yazılı olarak Kuzey Kore yönetimine bağlılık yemini etti.

Mahkeme kayıtlarında Jeon'un ayrıca 2012'de BİP içindeki gruplar arasındaki siyasi bir kavganın ayrıntılarını Kuzey Kore tarafına aktardığı bildirildi.

Güney Kore'de bu yıl içinde BİP üyesi bir milletvekili de hükümeti devirmeye yönelik bir isyan başlatmak amacıyla gizli plan yapmaktan suçlu bulunarak 12 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yetkililer söz konusu planın ulusal güvenlik için çok büyük bir tehdit olduğuna hükmetmiştii. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kore'de Casusluk Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement