Güney Kore Devlet Başkanı'nı Koltuğundan Eden Skandal Samsung'a da Sıçradı - Son Dakika
Ekonomi

Güney Kore Devlet Başkanı'nı Koltuğundan Eden Skandal Samsung'a da Sıçradı

Güney Kore'deki rüşvet skandalı, Samsung'u zora soktu. Devlet Başkanı'nın baş danışmanına 16 milyon Euro rüşvet verdiği iddia edilen genel müdürle ilgili karar pazartesi günü açıklanacak.

16.01.2017 02:26  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore' tarihinin en büyük rüşvet skandalı teknoloji devi Samsung'a da zor günler yaşatıyor. Devlet Başkanı Park Geun-Hye'nin geçici olarak görevden alındığı skandalda savcılık, Samsung Genel Müdürü Jay Y. Lee hakkındaki kararını pazartesi günü açıklayacak.

SAMSUNG GENEL MÜDÜRÜ 22 SAAT SORGUDA KALMIŞTI

Geçtiğimiz cuma Lee bu skandal hakkında 22 saatlik bir soruşturmadan geçmişti. Samsung'un patronuna yöneltilen suçlamaların başında, Devlet başkanının hapisteki baş danışmanına 16 milyon Euroluk bir rüşvet vermesi bulunuyor. Bu sayede hükümetin Samsung'un iki firmasının birleşmesine hissedarların reddine rağmen yeşil ışık yaktığı ileri sürülüyor.

SAMSUNG'UN YÖNETİMİNDEN 3 ÖNEMLİ İSİM DE HAPİS CEZASI ALABİLİR

Güney Kore sanayisinin en büyük aktörlerinden Samsung'ta yönetimden 3 önemli ismin daha skandaldan dolayı hapis cezasına çarptırılması söz konusu.

DEVLET BAŞKANI GEÇİCİ OLARAK GÖREVDEN ALINDI

Skandal sonrası Devlet Başkanı Park Geun-hye meclis oylaması sonucu geçici olarak görevinden alınmıştı. Park, ilerki haftalarda Anayasa Mahkemesi'nin hakkında vereceği kararı bekliyor.

Güney Kore Devlet Başkanı\'nı Koltuğundan Eden Skandal Samsung\'a da Sıçradı

Son Dakika Ekonomi Güney Kore Devlet Başkanı'nı Koltuğundan Eden Skandal Samsung'a da Sıçradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement