Güney Kore'den Gazi Torunlarına Burs - Son Dakika
Yerel

Güney Kore'den Gazi Torunlarına Burs

Güney Kore\'den Gazi Torunlarına Burs

Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Savunma Ateşesi Kurmay Albay Jooseong Han, Bolu ve Düzce'de Kore gazileri için düzenlenen programlara katıldı Han: "Türkiye'de hayatta kalan gazi sayısı 4 bin 300 civarında.

24.04.2014 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Savunma Ateşesi Kurmay Albay Jooseong Han, Bolu ve Düzce'de Kore gazileri için düzenlenen programlara katıldı.

Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığınca askeri gazinoda düzenlenen programa katılan Han, Kore gazileriyle sohbet etti.

Han, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 14 aydır görev yaptığını söyledi.

Han, görevleri arasında Kore gazilerine destek vermek olduğunu belirterek, "Bu kapsamda bir yılda Ankara'nın dışında Kore gazileri için düzenlenen beş programa katıldım. Bizler, Kore Gazileri için çeşitli etkinlikler düzenliyor ve torunlarına burslar veriyoruz. Vermiş olduğumuz bursların sayısını yükseltmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"Kore zor zamandayken, 1950 yılındaki Kore Savaşı'nda Türkiye'den en az 20 bin asker geldi" diyen Han, şöyle konuştu:

"Türk askerleri orada Kore'yi korumak için savaştı. Bazıları şehit, bazıları da gazi oldu. Türkiye'de hayatta kalan gazi sayısı 4 bin 300 civarında. Onların Kore'de nasıl savaştığını, nasıl destek verdiğini biliyoruz ve unutmuyoruz. Onun için savaşın ardından 63 yıl geçmesine rağmen onlarla olmaya devam ediyoruz.

Kore Savaşı'na katılanlar arasında en genci 83 yaşında. Bu gazilerimizin yarısı da yatakta. Kore gazilerine  şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Onlar olmasaydı şimdiki Kore olmazdı."

Düzce

Han, Bolu'daki programın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı emekli Albay Şükrü Tandoğan ile derneğin Düzce Şubesi'ni ziyaret etti.

Han, Kore gazilerine destek vermenin görevleri arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Kore halkı çok zaman geçmesine rağmen sizi unutmadı. Asla da unutmayacağız. Bugün buraya Kore Savaşı'nda gazi olan büyüklerimizin torunlarına burs vermek için geldik. Yeterli olmadığını biliyorum ama halkımızdan gelen bir hediyedir. Lütfen kabul edin" şeklinde konuştu.

Han, konuşmasının ardından 4 gazinin torununa burs belgelerini takdim etti. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güney Kore'den Gazi Torunlarına Burs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement