Güney Kore'den İslahiye'deki Çadır Kente 22 Derslikli Okul - Son Dakika
Güncel

Güney Kore'den İslahiye'deki Çadır Kente 22 Derslikli Okul

Güney Kore\'den İslahiye\'deki Çadır Kente 22 Derslikli Okul

GÜNEY Kore tarafından Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların barındığı çadır kentte yaptırılan 22 derslikli okul törenle açıldı.

18.10.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜNEY Kore tarafından Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların barındığı çadır kentte yaptırılan 22 derslikli okul törenle açıldı. Açılışa katılan Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, sığınmacılarla birlikte futbol oynadı.

Güney Kore tarafından İslahiye'nin Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan ve çadır kentteki 3 bin 863 Iraklı ve Suriyeli çocuk sığınmacı için 22 derslikli okul inşa edildi. 82 Suriyeli ve 58 Türk öğretmenin eğitim vereceği okul, düzenlenen törenle eğitim ve öğretime açıldı. Okulun açılış törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, AFAD İyileştirme Daire Başkanı Cengiz Akın, İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım ile Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar katıldı.

Açılış öncesi Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Iraklı ve Suriyelilerden oluşan çocuklarla bir süre futbol oynadı. Yunsoo Cho, 'Selamaleyküm' diyerek başladığı konuşmasında uzun zamanın ardından futbol oynadığı için mutlu olduğunu söyledi.

Ülkesinin, Kore Savaşı ile çok sıkıntılar atlattığını ancak şu anda ekonomisi en büyük 12'nci ülke olduğunu belirten Cho, şöyle konuştu:

"Güney Kore, 1950 Kore Savaşı ile hatırlanacak kadar küçük bir ülkeydi. Fakat bugün dünyanın, ekonomisi en büyük 12 ülke arasındadır. Bugün Suriyeli ile geçmişteki Kore'nin benzer tarafları var. Birçok kişi Suriye'yi savaş olan ülke olarak tanıdığı için bende üzülüyorum. Fakat güçlü olun. Ülkeyi ayağa kaldırmanız gerekiyor. Bunun için Kore vatandaşları savaş sırasında dahi ders çalıştılar. İyi yemek yememeleri, içmemelerine rağmen ders çalıştılar. Çocuklar hayal kurarak ders çalışın. Bugün Kore hükümetinin yardımıyla bu okulun açılmasında dolayı çok mutluyum. Çektiğiniz acıları ben de Kore'de yaşadığımdan ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Suriyeli çocuklara umut ve gelecek vermek istedim. Bu okul uzakta olan Korelilerin, Suriyeli çocuklara verdiği anlamlı bir hediyedir. Zorluk çeken çocuklara dünyadaki çocuklar ve Koreli çocuklar destekçisi olmaktadır. Çocuklara eğitim verecek öğretmenlere de teşekkür ediyoruz."

AFAD İyileştirme Daire Başkanı Cengiz Akın ise, Türkiye'nin, insani yardım konusunda milli gelirine göre insani yardım yapan birinci ülke olduğunu ifade ederek, "Örnek verecek olursak Ekvator'da meydana gelen deprem, Makedonya'da meydana gelen selde de, orada yaşayan kardeşlerimizin yanında yer aldık" diye konuştu.

Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz da, kentteki 5 barınma merkezinde 350 bin Suriyeli sığınmacının 5 yıldır misafir edildiğini söyledi.

Büyükelçi Cho ve beraberindekiler, konuşmaların ardından açılışını yaptıkları okulu gezdi. Cho ve beraberindekiler, öğrencilere top ve kırtasiye malzemeleri de hediye etti.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güney Kore'den İslahiye'deki Çadır Kente 22 Derslikli Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement