Güney Kore Devlet Başkanı Park Özbekistan'da - Son Dakika
Güncel

Güney Kore Devlet Başkanı Park Özbekistan'da

Güney Kore Devlet Başkanı Park, Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov ile bir araya geldi.

18.06.2014 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te görüşmelerde bulundu.

Orta Asya ülkelerini kapsayan ziyaretinin ilk durağı Özbekistan'da temaslarını sürdüren Park, Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov ile bir araya geldi. Kerimov ve Park, başbaşa yaptıkları görüşmelerin ardından heyetlerarası görüşmelere katıldı.

Görüşme sırasında Kerimov, Park'ın Özbekistan ziyaretini Güney Kore'nin iki ülke arasındaki geleneksel üst düzey ikili görüşmeleri sürdürmeye, dostluk ve stratejik işbirliği ilişkilerini geliştirmeye yönelik kararlı çabası olarak gördüklerini belirtti.

Kerimov, ekonomik, teknolojik ve entelektüel potansiyele sahip bir ülke olarak gördükleri Güney Kore'nin uzun vadeli stratejisi sayesinde dünya ekonomisi ve uluslararası ilişkilerde haklı olarak ön sıralarda yer aldığını vurguladı.

Park Geun-hye de eskiden Büyük İpek Yolu'nun merkezi olan Özbekistan'ın günümüzdeki hızlı ekonomik kalkınması ve olumlu yatırım ortamı ile dünya ülkelerinin dikkatini çektiğini kaydetti.

Özbekistan'ın Güney Kore'nin Orta Asya'daki en büyük ortaklarından biri olduğunu vurgulayan Park, "Özbekistan'ı ilk kez ziyaret etmeme rağmen dostane ilgi ve samimi karşılamadan dolayı kendimi dostlarımın arasında gibi hissediyorum. Bu olumlu ortam ve iyi niyet, ülkelerimiz arasındaki stratejik ortaklık ilişkilerinin göstergesidir" dedi.

Görüşmede iki ülkenin terör, ayrımcılık, sınır ötesi örgütlü suç ve yasadışı uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede işbirliğini artırması konusunda  da anlaşmaya varıldı.

Görüşmelerin sonunda, Kerimov ve Park, Özbekistan ile Güney Kore arasındaki stratejik ortaklığın geliştirilmesini amaçlayan Ortak Bildiri dahil çeşitli anlaşmaları imzaladı.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, bugün tarihi Semerkant kentini ziyaret ettikten sonra Kazakistan'a geçecek. - Taşkent

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kore Devlet Başkanı Park Özbekistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement