Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun, Moskova'da - Son Dakika
Güncel

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun, Moskova'da

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore'nin tek taraflı nükleer programının Moskova ve Seul için kabul edilemez olduğunu söyledi.

13.06.2016 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore'nin tek taraflı nükleer programının Moskova ve Seul için kabul edilemez olduğunu söyledi.

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "Görüşmede, Kore yarımadasının nükleer silahlardan arındırılması hedefine bağlı kaldığımızı yineleyerek, Kuzey Kore'nin tek taraflı ilan ettiği nükleer statüsünün Moskova ve Seul için kabul edilemez olduğunun altını çizdik." dedi.

Lavrov, Rusya'nın bölgedeki gerginliğin azalmasından yana olduğunu, mevcut sorunların siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun ise, Kuzey Kore'nin füze denemelerinin küresel güvenlik açısından tehdit oluşturduğuna vurgu yaparak, Pyongyang'ın nükleer sorununun bölgede barış ve refahın kurulması ve çok yönlü iş birliğinin geliştirilmesinin önündeki en büyük engel olduğunu belirtti.

Rusya ve Güney Kore arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin de değerlendirildiği görüşmede, iki ülke arasında 2016-2017 yıllarını kapsayan eylem planı belirlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun, Moskova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement