Güney Kore İşçi Sendikaları Federasyonu'ndan Türkiye Kamu-Sen'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Güney Kore İşçi Sendikaları Federasyonu'ndan Türkiye Kamu-Sen'e Ziyaret

Güney Kore İşçi Sendikaları Federasyonu\'ndan Türkiye Kamu-Sen\'e Ziyaret

Güney Kore İşçi Sendikaları Federasyonu’nda görevli 22 kişilik bir heyet, Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

26.03.2014 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore İşçi Sendikaları Federasyonu'nda görevli 22 kişilik bir heyet, Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Güney Kore İşçi Sendikaları Federasyonu'ndan 22 kişilik bir heyet, sendikaların Türkiye'deki işleyişi hakkında bilgi alışverişi yapmak amacıyla Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Sendikanın Kartal'da bulunan il binasında gerçekleşen ziyaret öncesi Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Hanefi Bostan, Güney Kore İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Lee Sın Won ve misafirlerini kapıda karşıladı. Görüşmede, iki ülke sendika üyeleri birbirlerine kendi ülkelerindeki sendikal haklar ile ilgili bilgiler verdi. Karşılıklı yapılan soru cevap şeklindeki bilgilendirme toplantısının ardından Hanefi Bostan, Güney Kore İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Lee Sın Won'a kahve fincanı takımı hediye etti.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Hanefi Bostan, "Güney Kore'den İşçi Sendikaları Federasyonu üyeleri Türkiye Kamu-Sen'i ziyarete gelmiştir. Bu ziyaret sırasında Türkiye'deki sendikacılığın durumu konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Geldiğimiz sonuçta aşağı yukarı işçi ve memur sendikacılığındaki gelişmeler Güney Kore'den farklı değil. Onlarda da sınırlı haklar var. Onlardan biraz daha ileride olduğumuzu kendilerine ifade ettim. Bu görüşmeler büyük önem taşıyor. Onlarda da iş güvencesi söz konusu. Bütün devlet memurları iş güvencesine sahip, bizde de iş güvencesinin olduğunu ifade ettik. Özellikle iş güvencesini kaybetmemeleri konusunda uyardım. Özellikle Türkiye Kamu-Sen'i tercih etmeleri güzel ve yerinde bir tercih. Çünkü artık Kamu-Sen dünyada çok yakından takip ediliyor ve haklı mücadelesi dünyada itibar görüyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güney Kore İşçi Sendikaları Federasyonu'ndan Türkiye Kamu-Sen'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement