Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Van'da."Türkiye'de Barış Olduğu Zaman Bölge Daha Çok... - Son Dakika
Yerel

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Van'da."Türkiye'de Barış Olduğu Zaman Bölge Daha Çok...

"Türkiye'de barış olduğu zaman bölge daha çok gelişecektir" dedi.

27.02.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee,

" Türkiye'de barış olduğu zaman bölge daha çok gelişecektir" dedi.

Güney Kore Büyükelçiliği ile Tekvando Federasyonu tarafından başlatılan proje kapsamında, Vanlı tekvandoculara malzeme dağıtımı törenine katılmak üzere Van'a gelen Büyükelçi Lee ile Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Türkiye'nin, Kore halkı ile hem gönül hem de kan bağı olduğunu belirten Karaloğlu, Van'da, Kore Savaşı'nda şehit ve gazi olan vatandaşların olduğunu söyledi.

Karaloğlu, Güney Kore Büyükelçiliği ile Tekvando Federasyonu tarafından hazırlanan projenin spordaki dostluğun geliştirilmesine katkı sunacağını belirterek, Lee'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Lee de kardeş ülke olarak nitelendirdiği Türkiye'de 1,5 yıldır bulunmaktan mutluluk duyduğunu bildirerek, Van'ın, yaşanan depremlerin ardından kısa sürede toparlanarak eskisinden daha iyi konuma geldiğini ve bu durumun sevindirici olduğunu ifade etti.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin ise olimpiyat ikincisi olan Nur Tatar'ın Vanlı olmasının çok önemli olduğuna değinerek, Nur Tatar gibi sporcuların yetişmesi için bu projelerin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Valilikteki görüşmenin ardından Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'yi de ziyaret eden Lee ve beraberindekiler, kentteki çalışmalarla ilgili Abi'den bilgi aldı.

Bölgenin, İran, Gürcistan gibi ülkelere komşu olmasının büyük avantaj olduğuna dikkati çeken Lee, "Türkiye'de barış olduğu zaman bölge daha çok gelişecektir. Biz yaşanan her barış sürecine hep destek oluyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Vali Karaloglu ile İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katılan Lee, öğrencilere tekvando malzemesi ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan tekvando gösterisini ilgiyle izleyen ve cep telefonuna kaydeden Lee, burada yaptığı konuşmada, milli sporları olan tekvandoya gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Olimpiyatlarda Türkiye adına yarışarak gümüş madalya kazanan Nur Tatar'ın Vanlı olmasının, projeye destek vermelerindeki en büyük etken olduğuna işaret eden Lee, Vanlı sporculara her zaman destek olmaya hazır olduklarını bildirdi.

Törenden sonra Vanlı Kore gazileriyle yemekte bir araya gelen Lee'ye, Gaziler Derneği Başkanı Cafek Akkoç derneğin rozetini takarak plaket verdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Ferdi Sporlar Merkezi'ni de gezen Büyükelçi Lee, ziyaretlerinin ardından kentten ayrıldı.

Muhabir: Cemal Aşan - Necat Hasar

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Van'da.'Türkiye'de Barış Olduğu Zaman Bölge Daha Çok... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement