Güney Koreli Askeri Ataşenin Atatürk Hayranlığı - Son Dakika
Güncel

Güney Koreli Askeri Ataşenin Atatürk Hayranlığı

Güney Koreli Askeri Ataşenin Atatürk Hayranlığı

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, gazi torunlarına eğitim yardımı için geldiği Manisa'da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesi'ni ziyaret etti.

16.04.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, gazi torunlarına eğitim yardımı için geldiği Manisa'da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesi'ni ziyaret etti. Konuk ataşe, Atatürk fotoğraflı kol saati ve kravatı ve Ata'ya olan hayranlığı ile Salihlili gazilerin ilgi odağı oldu.

Muharip Gaziler Cemiyeti Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesi'ni ziyaret etti. Han, Güney Kore Büyükelçiliği olarak Salihli'de Kore Gazisi İsmail Ulaş'ın torunu Tuğçe İşlek, Gazi Ali Kocakaya'nın torunu Sühaeyla Kocakaya'ya ve Gazi Hasan Güç'ün torunu Emre Güç'e Güney Kore Büyükelçiliği'nin burs ve sertifikalarını verdi. Programın ardından gazilerle sohbet eden daha sonra gazilerle birlikte Kahraman Türk Askeri anlamına gelen bir marş okudu. Kore halkının gazileri sonsuza kadar şükranla anacağını kaydeden Han, "Güney Kore halkı olarak sizleri sonsuza kadar anacağız. Orada yazdığınız kahramanlık destanı sayesinde biz bugün bu konumdayız. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Han, ayrıca üniformasının düğmelerini de çözerek boynundaki Atatürk resimli kravatı ve kolundaki Atatürk resimli kol saatini de göstererek "Atatürk her zaman kalbimizin üzerindedir" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın'da ziyaretinden dolayı Muharip Gaziler Cemiyeti Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han'a teşekkür etti. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güney Koreli Askeri Ataşenin Atatürk Hayranlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement