Güney Marmara'da Yağışlar Barajları Doldurdu - Son Dakika
Yerel

Güney Marmara'da Yağışlar Barajları Doldurdu

Balıkesir ve Çanakkale'de bulunan 16 barajda, yağışların etkisiyle ortalama yüzde 90'a yakın doluluk oranına ulaşıldı ve kapaklar açılarak su bırakılmaya başlandı.

14.04.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEYHAN KIRICI - Balıkesir ve Çanakkale'de bulunan 16 barajda, yağışların etkisiyle ortalama yüzde 90'a yakın doluluk oranına ulaşıldı ve kapaklar açılarak su bırakılmaya başlandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorumluluk alanlarındaki Balıkesir ve Çanakkale'de bu yıl yağışların iyi gittiğini söyledi. Geçen yıla göre barajlardaki su miktarının yüzde 100 arttığını dile getiren Şenöz, doluluğun sevindirici düzeylerde olduğunu belirtti.

Söz konusu iki ildeki 16 barajda doluluk oranlarının ortalama yüzde 90'a yaklaştığını ifade eden Şenöz, şunları kaydetti:

"Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki Çaygören Barajı'nda yüzde 100, şu an kapaklar açık, su salıyoruz. İkiztepeler Barajı, Balıkesir merkezin hem sulama hem içme suyu ihtiyacını karşılıyor, doluluk oranı yüzde 95, kapaklar açık, su bırakıyoruz. Manyas Barajı'nda doluluk yüzde 100, kapaklar açık, su salıyoruz ve aynı zamanda Manyas Gölü ve Kuş Cenneti'ni kontrol altında tutuyoruz. Gönen Barajı, tarımda sulamanın yanı sıra elektrik üreten barajımız. Burada da doluluk oranı yüzde 100. Havran Barajı yüzde 78 ama su halen geliyor, bir sıkıntımız yok. Çanakkale Atikhisar Barajı yüzde 92, Kaynamış Barajı yüzde 100 dolu ve kapakları açık. Ayvacık Barajı yüzde 78. Geçen yıl bugün itibarıyla doluk oranımız yüzde 47 iken bu yıl yüzde 87 ve barajlardan su salıyoruz."

Şenöz, geçen yıl su sıkıntısı yaşandığını ve çiftçileri su isteyen ürünleri ekmemeleri konusunda uyardıklarını hatırlattı. Bu sene ise bunun tersinin yaşandığına dikkati çeken Şenöz, "Bu yıl Balıkesir ve Çanakkale'de içme suyunda ve tarımsal sulamada sıkıntı olmayacak. Çiftçilerimiz istediği ürünü ekebilir. Barajlarımız kapasitesinin üzerinde dolu" ifadesini kullandı.

DSİ 25. Bölge Müdürlüğü olarak Balıkesir'de 110 bin hektar alanı sulamayı düşündüklerini aktaran Şenöz, şimdilik 55 bin hektarını suladıklarını belirtti.

Şenöz, sadece Manyas Ovası Sulama Projesinin tamamlanmasıyla 32 bin hektar alanın daha sulanabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güney Marmara'da Yağışlar Barajları Doldurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement