Güney Sudan'da Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Güney Sudan'da Çözüm Süreci

IGAD liderleri, "Güney Sudan krizi"ne çözümüne ilişkin yapılması planlanan görüşmeler için başkent Cuba'da bir araya geldi.

22.10.2014 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) liderleri, "Güney Sudan krizi"ne çözümüne ilişkin yapılması planlanan müzakereler için başkent Cuba'da bir araya geldi.

IGAD tarafından düzenlenen zirvede, Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir'in yanı sıra Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Uganda Başbakanı Ruhakana Rugunda yer alıyor.

Ülkede sekteye uğrayan barışçıl çözüm yollarının ele alınacağı zirvenin bir gün süreceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'in, 16 Aralık 2013'te görevden aldığı yardımcısı Riek Machar'ı darbe girişiminde bulunmakla suçlamasının ardından ordu ile Machar yanlıları arasında çatışmalar başlamıştı. Yönetim ile Machar arasında geçici ateşkes sağlansa da IGAD öncülüğünde Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da süren görüşmelerde henüz kalıcı bir barış sağlanamadı.

Bölge sorunlarına çözüm üretmek amacıyla kurulan ve Cibuti, Eritre, Etiyopya, Kenya, Somali, Sudan ile Uganda'nın üyesi olduğu IGAD'ın merkezi, Cibuti'de bulunuyor. - Sudan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Sudan'da Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement