Güney Sudan'daki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Güney Sudan'daki Olaylar

ADDİS Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) Başkanı Seyoum Mesfin, şu ana kadar düzenlenen 9 olağanüstü zirvede Güney Sudan krizinin çözümü yolunda hiç bir ilerleme kaydedemediklerini söyledi.

21.07.2015 22:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADDİS  Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) Başkanı Seyoum Mesfin, şu ana kadar düzenlenen 9 olağanüstü zirvede Güney Sudan krizinin çözümü yolunda hiç bir ilerleme kaydedemediklerini söyledi.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da IGAD öncülüğünde düzenlenen ilk ortak toplantıya Cezayir, Çad, Ruanda, Güney Afrika, Nijerya, Avrupa Birliği (AB), ABD, İngiltere, Norveç, Çin, Birleşmiş Milletler (BM) ve Afrika Birliği temsilcileri katıldı.

Mesfin, yaptığı açıklamada, "Güney Sudan'da yaklaşık 19 aydır devam eden krizin çözümü için düzenlenen 9 olağanüstü zirvede hiç bir ilerleme kaydedemedik" dedi.

Öte yandan, muhalif Sudan Halk Kurtuluş Hareketi'nden bir yetkili ise 6 Ağustos'ta müzakerelere yeniden başlanması için IGAD'dan davet aldıklarını belirtti. Yetkili, Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit ve eski yardımcısı Riek Machar'ın 17 Ağustos'ta imzalanacak nihai anlaşma öncesinde müzakereleri yürüten heyetlere katılacaklarını söyledi.

IGAD liderleri, Güney Sudan kriz konulu olağanüstü zirve için Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da bulunuyor. IGAD, 10 Haziran'da Güney Sudan krizinin çözümü için geçiş hükümeti kurulmasını öngören bir yol haritası açıklamıştı.

Bölge sorunlarına çözüm üretmek amacıyla kurulan ve Cibuti, Eritre, Etiyopya, Kenya, Somali, Sudan ile Uganda'nın üyesi olduğu IGAD'ın merkezi, Cibuti'de bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Sudan'daki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement