Güneydoğu Asya'daki Göçmen Trajedisi - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu Asya'daki Göçmen Trajedisi

Myanmar, Tayland yakınlarındaki bir adada 102 göçmenin bulunduğunu açıkladı.

14.07.2015 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Myanmar, Tayland yakınlarındaki bir adada 102 göçmenin bulunduğunu açıkladı.

Devlete ait "Global New Light of Myanmar" gazetesi, donanmaya ait gemilerin 30 Haziran ve 12 Temmuz tarihleri arasındaki Tawthoung kenti açıklarındaki bir adadan 102 "Bengali" göçmenin kurtarıldığını yazdı.

Gazete, insan kaçakçıları tarafından iş bulmak üzere Malezya'ya götürülecekleri sözüyle kandırılan ancak adada terk edilen göçmenlerin Bangladeş'e geri gönderileceklerini belirtti.

Güneydoğu Asya'daki göçmenlerin trajedisi, Tayland hükümetinin mayıs ayı başında ülkenin güneyindeki ormanlık alanlarda kamp kuran insan kaçakçılarına karşı operasyon düzenlemesi üzerine dünyanın dikkatini çekmişti. Operasyonlar üzerine kaçakçılar, ailelerinden fidye istemek için rehin tuttukları göçmenleri teknelere bindirip denizin ortasında terk etmeye başlamıştı. Uluslararası Göç Örgütü, Endonezya ve Malezya açıklarındaki teknelerde çok sayıda kaçak göçmenin yaşam savaşı verdiği uyarısında bulunmuştu.

Myanmar hükümeti, ülkenin batısındaki Arakan (Rakhine) eyaletinde derme çatma kamplarda yaşayan Müslümanları "Bengali" olarak tanımlıyor. Ülkede 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden ve "devletsiz" sayılan Arakanlı Müslümanlar, yaşadıkları kısıtlamalardan ve ayrımcılıktan kaçmak için ülkeyi terk ediyor ve insan kaçakçılarının ellerine düşüyor. Birleşmiş Milletler'e göre son iki yılda yaklaşık 130 bin Arakanlı Müslüman, Myanmar'dan kaçtı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güneydoğu Asya'daki Göçmen Trajedisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement