Güneydoğu Asya'daki İnsan Kaçakçılığı - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu Asya'daki İnsan Kaçakçılığı

Güneydoğu Asya'daki insan kaçakçılığıyla ilgili olarak Tayland'da yürütülen soruşturmada tanıklık yapan 236 kişi, ölüm tehditleri nedeniyle polis korumasına alındı.

17.06.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Asya'daki insan kaçakçılığıyla ilgili olarak Tayland'da yürütülen soruşturmada tanıklık yapan 236 kişi, ölüm tehditleri nedeniyle polis korumasına alındı.

Emniyet yetkilisi Aek Angsananont, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arakanlı Müslümanlar ile diğer göçmenleri Tayland'a kaçıran çetenin üyelerinin ölümle tehdit ettiği ve gözdağı verdiği 236 tanığın polis korumasına alındığını açıkladı.

Aek Angsananont, tanıkların koruma altına alındığı yerin, şüpheliler resmen suçlanana ve yargı süreci başlayana kadar gizli tutulacağını söyledi. Aek, Tayland'da insan kaçakçılığına ilişkin geçen ay açılan soruşturma kapsamında 56 kişinin tutuklandığını, 21 şüphelinin de arandığını bildirdi.

Malezyalı ve Taylandlı yetkililer, bugüne kadar insan kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen kişilere ait 5,9 milyon dolarlık mal varlığına el koydu.

Mayıs ayı başında Tayland'ın güneyindeki Songkhla eyaletinde insan tacirleri tarafından kurulan gizli kamplarda Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalar) ait 32 ceset bulunmuştu. Bundan günler sonra Arakanlı Müslümanlar ve Bangladeşlilerden oluşan göçmenlerin, Güneydoğu Asya'da insan kaçakçıları tarafından açık denizde teknelerde terk edildiği ortaya çıkmıştı.

Uluslararası toplumun tepkileri üzerine sayıları 7 bini bulan göçmenlerin büyük bölümüne Malezya ve Endonezya tarafından geçici sığınma sağlanmış, Tayland ise göçmenlere ev sahipliği yapmayı kabul etmemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güneydoğu Asya'daki İnsan Kaçakçılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement