Güneydoğu'da 15 Şubat Olayları - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu'da 15 Şubat Olayları

Güneydoğu\'da 15 Şubat Olayları

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Bazı İl ve İlçelerde Kepenk Kapama Eylemleri Düzenlendi.

15.02.2011 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getiriliş tarihi olan 15 Şubat'ın 12'inci yıldönümünde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bazı il ve ilçelerde kepenk kapama eylemleri düzenlenirken, bazı merkezlerde ise esnaflar işyerlerini açtı. Güvenlik güçleri olası yasadışı gösterilere karşı sıkı güvenlik önlemleri aldı. Kent ve ilçe merkezlerindeki önemli noktalarda ise olası bir eyleme müdahale etmeye hazır seyyar güvenlik noktaları oluşturuldu.

DİYARBAKIR'DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE AİT OTOBÜSLER ÇALIŞMADI

Diyarbakır kent merkezinde fırın ve eczane dışında kalan esnaf, kısmen kepenk kapatırken, kentin işlek semtlerinde ise esnaf dükkanlarını sabah saatlerinden itibaren açtığı görüldü. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehir içi ulaşımı sağlayan yolcu otobüsleri bugün kontak kapatarak sefere çıkmadı.Hizmet vermeyen otobüsler ise otoparkta bekletildi. Diyarbakır'ın Bismil, Ergani ve Silvan ile Çınar İlçeleri'nde eczane ve fırın dışındaki esnafın tamamı kepenk kapatırken diğer ilçelerinde ise az sayıda da olsa bazı esnafın kepenk kapattığı gözlendi. Bazı esnafların işyerlerinin önlerine gelerek kepenklerini açmadan bekledikleri görüldü. Kentin önemli noktalarında olası eylemlere karşı sıkı güvenlik önlemleri alınırken, polis araçları cadde ve sokaklarda sürekli olarak devriye görevi yaptı. Polis, işyerilerini kapatmaları için esnafları tehdit ettiğini belirlediği 2 kişiyi gözaltına aldı.

BDP SİYAH BEZ ASTI

Diyarbakır'da BDP, Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek için il binasına siyah bez astı.

MARDİN KENT MERKEZİ AÇIK, İLÇELER KAPALI

Mardin kent merkezinde esnaf kepenk kapatmazken, Kızıltepe, Nusaybin, Derik ve Mazıdağı gibi büyük ilçelerinde esnafın tamamı kepenk kapatırken, diğer ilçelerinde kepenek kapatma eylemine esnaflar uymadı. Nusaybin İlçesi'nde ise sokak aralarındaki çöpler toplatılmadı.

ŞIRNAK'TA ESNAF KEPENK AÇMADI

Şırnak kent merkezi ile Cizre, İdil ve Silopi İlçeleri'nde de esnafın yüzde 90'ı kepenk açmadı. Sağanak yağmur nedeniyle Cizre İlçe'sindeki sokaklar boşalırken, caddede polis panzerleri devriye görevi yapıyor. Şırnak kent merkezinde sabah kepenklerini açan bazı işletme sahipleri, komşularının kapalı olduğunu farkedince onlar da kepenklerini kapatmak zorunda kaldı.

CİZRE'DE DÜN AKŞAM MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Öte yandan Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, Abdullah Öcalan'ın yakalanak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünü protesto etmek amacıyla dün akşam saatlerinde meşaleli yürüyüş düzenlendi. Cudi Mahallesi'nde bulunan Çarkendal Tepesi'ne ateşle 'Serok Apo' ve 'PKK' yazısı yazıldı. Düzenlenen yürüyüşün ardından Cizre-İdil karayolunda kısa süre eylemlerini sürdüren göstericiler, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

BATMAN YÜZDE 80 KAPALI

Batman kent merkezinde esnafın yüzde 80'ini kepenklerini açmadı. Batman'da eylemlerin yaşandığı Göktaksi ve Petrolkent Mahallesi'nde polis panzeri ve TOMA araçlarıyla olası eylemlere karşı güvenlik önlemi aldı. 19 Mayıs Mahallesi'ndeki küçük çaplı gösteriler, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle kısa sürede sona erdi. Batman'da BDP'nin Turgut Özal Bulvarı'nda saat 13.00'da yapacağı yürüyüş öncesi güvenlik görevlileri mahallelerden toplu yürüyüşlerin yapılmasına karşı sıkı önlemler aldı.

SİİRT, BİNGÖL, TUNCELİ VE ELAZIĞ'DA KEPENKLER AÇIK

Bu arada Elazığ başta olmak üzere Tunceli, Bingöl'deki esnaf kepenk kapatmazken, sabahın erken saatlerinde kepenk kapatan Siirt esnafı daha sonra kepenklerini açtı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güneydoğu'da 15 Şubat Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement