Güneydoğu'da Terör Saldırıları - Son Dakika
Yerel

Güneydoğu'da Terör Saldırıları

Diyarbakır'ın Silvan ve Şırnak'ın İdil ilçesinde jandarma karakollarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran terör örgütü PKK üyeleri, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine kaçtı.

31.07.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ve Şırnak'ın İdil ilçesinde jandarma karakollarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran terör örgütü PKK üyeleri, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine kaçtı.

Alınan bilgiye göre, Silvan'da terör örgütü mensupları, Çatakköprü Jandarma Karakol Komutanlığına uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulundu. Teröristler, jandarmanın karşılık vermesi üzerine bölgeden uzaklaştı.

Şırnak

İdil Jandarma Bölük Komutanlığına 4 noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

Jandarma ekiplerinin de karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı. Olayda can kaybı yaşanmadı.

Batman

Bağlar, Pazaryeri ve Beşevler mahallelerinde izinsiz gösteri düzenleyen grup, polise molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcıyla saldırdı. Güvenlik güçlerinin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği grup dağıldı.

Bu arada evinde rahatsızlanan bir kişiyi hastaneye götürmek için bölgeye gelen sağlık ekibini taşıyan ambulans, göstericilerin saldırısı nedeniyle mahalleye giremedi.

Ambulans, zırhlı araçların yardımıyla ulaştığı hastayı, hastaneye taşıdı.

Siirt

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda YDG/H üyesi olduğu gerekçesiyle Mehmet K, Hacı Ö. ve Abdulkadir Ç. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklandı.

Mardin

İl Emniyet Müdürlüğü önüne park edilen plakasız otomobil, güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Çevrede önlem alan polis, yolu trafiğe kapattı.

Olay yerine çağrılan ekipler, eğitimli köpeklerle araçta inceleme yaptı. Bu sırada otomobilin yanına gelen Suriye uyruklu Muhammed Tahiri, aracın kendisine ait olduğunu ve plakanın trafik işlemleri için söküldüğünü söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güneydoğu'da Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement