Güneydoğu'daki elektrik kesintileri - DEDAŞ sözcüsü Üstün - - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu'daki elektrik kesintileri - DEDAŞ sözcüsü Üstün -

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, "Kayıp ve kaçak oranı ile tahsilatlar beklenen seviyelere ulaşmazsa elektrik kesintileri devam edecek" dedi.

28.08.2014 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, "Kayıp ve kaçak oranı ile tahsilatlar beklenen seviyelere ulaşmazsa elektrik kesintileri devam edecek" dedi.

Üstün bir otelde düzenlediği basın toplantısında, son günlerde elektrik kesintilerinin gerekçe gösterilerek bölge genelinde protesto eylemlerinin yapıldığını anımsattı.

Elektrik kesintilerinin aşırı tüketim ve kaçak kullanımdan kaynaklandığını bildiren Üstün, şöyle konuştu:

"Bölgede ev aboneliklerinde Türkiye ortalamasının 3,2 katı elektrik harcanıyor. Abone başına çok yüksek tüketim var. Yüzde 75 kayıp ve kaçak kullanımla mücadele ediyoruz. Kaçak kullanım olduğu zaman, tarlalar ihtiyaçtan fazla sulanıyor. İsraf nedeniyle şebekeler ve trafolar yetersiz kaldığı için elektrik kesintileri oluyor."

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yılda 19,3 milyar kilovatsaat enerji harcandığını ifade eden Üstün, bu kullanımın 8 milyar kilovatsaatinin ihtiyaç fazlası kullanım olduğunu kaydetti.

Tarımsal sulama yapan çiftçiler için başlattıkları "Helalleşme" kampanyasının sürdüğünü hatırlatan Üstün, bu sayede çiftçilere ödeme kolaylıkları sunduklarını anlattı.

- "Sokaktaki eylemlerle sorun çözülmez"

Elektrik kesintilerini gerekçe göstererek eylem yapanlara anlaşma çağrısında bulunan Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kampanyada umduğumuz seviyeye ulaşılmadı. Eylem yapan çiftçilerle sorunun çözümü diyalogdan geçer. Sokaktaki eylemlerle sorun çözülmez. Bölgede çiftçi kayıt sisteminde olup sulama yapan çiftçi sayısı yaklaşık 33 bindir. Bunların yüzde 70'i ile anlaştık. Sorun yaşayan abonelerle de anlaşmak istiyoruz."

Elektrik kesintilerinin olmaması için altyapılarını güçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Üstün, kaçak kullanımları tespit etmek için de sahaya daha fazla personel çıkaracaklarını söyledi.

Üstün, ödeme güçlüğü çeken abonelere ise taksitlendirme imkanları sunduklarını da sözlerine ekledi.

-DEDAŞ sözcüsü Üstün

Güneydoğu\'daki elektrik kesintileri - DEDAŞ sözcüsü Üstün -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güneydoğu'daki elektrik kesintileri - DEDAŞ sözcüsü Üstün - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement