Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin Erbil Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin Erbil Ziyareti

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne üye 20 gazeteci, Irak Kürt Bölgesel hükümetinin davetiyle Erbil'e gitti.

21.04.2014 21:37  Güncelleme: 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne üye 20 gazeteci, Irak Kürt Bölgesel hükümetinin davetiyle Erbil'e geldi.

Kürt medyasının kuruluşunun 116'ıncı yıldönümünü dolayısıyla bölgeye gelen gazeteciler, temaslarının ilk gününde Kürdistan Gazeteciler Sendikası'nı ziyaret etti.

Sendika Başkanı Hakim Azad, farklı ülkelerden gazetecilerin Erbil'e davet edildiğini belirterek, "Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti heyetinin, Erbil'e gelmesi bizi çok sevindirdi. Biz iki yıl önce Diyarbakır'da kendilerini ziyaret etmiştik. Türkiye-bölge ilişkilerinin güçlü olması bizim ilişkilerimizi de olumlu etkiliyor" dedi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek de Türkiye'de son iki yılda Kürtçe yayın yapan medya kuruluşlarının büyük bir gelişme kaydettiğini söyledi.

Daha önce sadece bir gazetenin Kürtçe yayın yaptığını hatırlatan İpek, "Hükümetin, demokratik açılım sürecinden sonra TRT ve Anadolu Ajansı, Kürtçe yayına başladı. Kürtçe'nin Sorani ve Kurmanci lehçelerinde yapılan bu yayınlar, büyük bir boşluğu doldurdu ve yeni gelişmelerin öncüsü oldu" diye konuştu.

Kürtçe yayın yapan medyanın gelişmesiyle dil bilen personele ihtiyacın arttığını dile getiren İpek, cemiyet olarak gazetecilere basın Kürtçesi kursları vermeye başladıklarını bildirdi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti heyeti, daha sonra Anadolu Ajansı'nın Erbil bürosunu ziyaret etti.

İlk Kürtçe yayın olarak kabul edilen Kürdistan gazetesi, 10 Nisan 1898'de Mithat Bedirhan ve aile fertlerinin yardımıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de yayın hayatına başlamıştı. Bu nedenle her yıl Nisan ayında Kürt medyasının kuruluşu kutlanıyor. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin Erbil Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement