Güneydoğu İlleri, Japon Turistlere Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Güneydoğu İlleri, Japon Turistlere Tanıtılacak

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü vekili Aslan: ''2014 yılı sonunda Japon Kültür ve Tanıtım Müşavirliğimiz ile Japonya'nın en büyük seyhat acentesi tarafından tüm Japonya'da Güneydoğu Anadolu Bölgesi için tanıtım filmleri ve medya bilgilendirmeleri yapılacak''

24.06.2014 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'da, Türkiye'nin Japon Kültür ve Tanıtım Müşavirliği ile ülkenin en büyük seyahat acentesi tarafından, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller için tanıtım filmleri ve medya bilgilendirmelerinin yapılmasının planlandığı bildirildi.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü vekili Aydın Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık iki ay önce aralarında Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman ve Diyarbakır'ında bulunduğu kentlerde Japonyalı 15 tur şirketinin incelemelerde bulunduğunu hatırlattı.

Uzun süredir Japonya'daki tur operatörlerinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne turist getirmek istediklerini vurgulayan Aslan, Japon uzmanların bölgenin turizm altyapısını ve kültür turizmini inceledikten sonra bölgeye turist getirmeye karar verdiğini söyledi.

Aslan, özellikle Japon turistlerin UNESCO listesinde yer alan turizm beldelerine ilgi duyduğunu vurgulayarak, Şanlıurfa'dan Göbeklitepe ve Harran'a Japon konukların hayran kaldığını aktardı.

Japonyalı turistlerin gelecek yıl Nisan ayından itibaren kentte görülebileceğini vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"2014 yılı sonunda Japon Kültür ve Tanıtım Müşavirliğimiz ile Japonya'nın en büyük seyahat acentesi tarafından tüm Japonya'da Güneydoğu Anadolu  Bölgesi için tanıtım filmleri ve medya bilgilendirmeleri yapılacak. Bu tanıtımlarda Göbeklitepe, Harran ile  Sıra Gecesi özellikle ön plana çıkarılacaktır. Ocak 2015'te başlayacak tur satışları ile birlikte ilk Japon turistleri 2015 nisan ayında Urfa sokaklarında görmeye başlayacağız."

Aslan, Japon turizm firmasının diğer Uzakdoğu ve Asya ülkelerinden Güney Kore, Çin, Filipinler, Singapur ve Endonezya için de örnek teşkil edeceğine inandıklarını sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güneydoğu İlleri, Japon Turistlere Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement