Güngören Belediyesinden Tarihe Yolculuk ve Kültür Gezileri - Son Dakika
Yerel

Güngören Belediyesinden Tarihe Yolculuk ve Kültür Gezileri

Güngören Belediyesinden Tarihe Yolculuk ve Kültür Gezileri

Güngören Belediyesi tarafından on yıldır düzenlenen "Tarihe Yolculuk ve Kültür Gezileri" kapsamında bu güne kadar 100 binin üzerinde Güngörenli tarihle buluştu.

11.08.2014 10:58  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelecek nesillere tarihi ve kültürel mirasların tanıtılması amacıyla Güngören Belediyesi tarafından on yıldır düzenlenen "Tarihe Yolculuk ve Kültür Gezileri" kapsamında bu güne kadar 100 binin üzerinde Güngörenli tarihle buluştu.

Her köşesinde doğal güzellikler ve tarihi miras barındıran Türkiye'nin, tarihi ve kültürel yerlerinin daha iyi tanınması, tarihi doku ve kültür bilincinin oluşturulması amacıyla Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen ve 10 yıldır geleneksel olarak sürdürülen 'Tarihe Yolculuk ve Kültür Gezileri' ilçe sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

2004 yılından bu yana devam eden gezilere katılan ilçe sakinlerinin sayısı 100 bini geçti. Bursa, Çanakkale ve Edirne'ye düzenlenen geziler kapsamında her yıl 10 binin üzerinde Güngörenli, tarih hakkındaki önemli bilgileri yerinde öğrenme şansı bularak, tarih ve kültür konusunda bilinçlenmiş olarak dönüyor. Bursa'da Osman Gazi ve Orhan Gazinin, mezarını ziyaret eden Güngörenliler, Edirne'de Osmanlı Devleti'nin izlerine ve büyük mirasına tanıklık ederken Çanakkale'de ise Türk Kurtuluş Savaşı tarihinin izlerini yakından görüp, Mehmetçik'in destanına şahit oluyor.

Geziler kapsamında, Güngören Belediyesi önünden belediyenin tahsis ettiği otobüslerle hareket eden Güngörenliler, akşam saatlerinde ise Güngören'e geri dönüyor. Gezide her otobüste ziyaret edilen şehrin coğrafyasına ve tarihine hakim rehberler eşlik ederken, sabahın erken saatlerinde başlayarak geceye kadar süren yolculuklarda sabah, öğlen ve akşam yemeği ikramları da yapılıyor.

Tarihi yerlerin, eserlerin ve Türk kültürüne damgasını vurmuş değerli şahsiyetlerin tanınması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğinin bilincinde olarak bu gezilere önem verdiklerini ifade eden Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, "Ülkemizin tarihi ve kültürel öneme sahip şehirlerine seyahat imkanı olmayan vatandaşımıza, atalarımızın tarih yazdığı yerleri ve ülkemizin önemli kültür merkezlerini görme imkanı sağlıyoruz. Bu kapsamda 'Osmanlıyı Kuran Şehir' olarak tanımlanan Bursa'ya, bir dönem Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış, sayısız tarihi yapı ve eserleriyle adeta bir açık hava müzesini andıran Serhad şehri Edirne'ye, müthiş bir kahramanlık destanı yazılan Çanakkale'ye geziler düzenleyerek Güngörenlileri tarihle buluşturuyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güngören Belediyesinden Tarihe Yolculuk ve Kültür Gezileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement