Irmak Bebeğin Cesedinin Nasıl Bulunduğu Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Irmak Bebeğin Cesedinin Nasıl Bulunduğu Ortaya Çıktı

Türkiye'yi sarsan Irmak Bebek cinayetinde Irmak'ın cesedini 20 kişilik özel bir ekibin 32 ayrı kamerayı incelemesiyle bulunduğu ortaya çıktı.

22.10.2016 22:35  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde kaybolan Irmak Kupal'ı öldürdüğünü katıldığı televizyon programında itiraf eden zanlının gösterdiği bölgede yürütülen arama çalışmaları sonucunda küçük kızın cesedine ulaşıldı. Haberin gelmesiyle Irmak'ın ailesi sinir krizi geçirdi. Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ise yaptığı açıklamada cinayetle ilgili olarak 20 kişilik özel bir ekibin 32 ayrı kamerayı incelediğini belirtti.

YERİN 1,5 METRE ALTINDA BULUNDU

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 8 gündür kayıp olan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın cesedi, bugün saat 16.35'te, Himmet A.'nın gömdüğünü söylediği bölgede yürütülen çalışmalarda bulundu. Toprağın 1.5 metre altında bulunan ve üstünde son giydiği elbisesi olduğu görülen Kupal'ın cesedinin bulunduğu yerin çevresi, güvenlik şeridiyle çevrildi. Savcının olay yerine gelerek inceleme yapması, ardından minik çocuğu cesedinin otopsiye gönderileceği öğrenildi.

AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Minik Irmak'ın bulunduğu haberi üzerine ailesi sinir krizi geçirdi. Ayakta durmakta güçlük çeken Irmak'ın annesi Suriye Kupal gözyaşlarına boğuldu. Evladına bir an önce kavuşmak isteyen acılı anne Suriye Kupal, "Yavrumu görmek istiyorum ne olur, 9 gündür görmüyorum ne olur gidelim. Ne olur beni yavruma götürsünler. Yavrumu görmek kucağıma basmak istiyorum. Ne olur, yalvarıyorum." dedi.

Kardeşinin bulunduğu haberini alan 10 yaşındaki ablası A.Kupal da haberi halasından aldığını belirterek, "Irmak'ı özledim, Irmak'ı istiyorum. Sevindim, halam söyledi. Irmak'ı çok özledim. Hem sevindim hem üzüldüm. Öldüğü için çok üzülüyorum." diye konuştu.

EVDE AĞITLAR

Irmak'ın anneannesi Şaygül Ilgaz da bir yandan çok sevindiğini belirtirken gözyaşlarına boğuldu. Kürtçe ağıtlar yakılan evde yaslar tutuldu. Haberi alan ailenin yakınları ve mahalleli de minik Irmak'ın ailesinin evine akın etti.

ANNENİN İSYANI

14 Ekim günü kaybolan kızının cesedinin bulunmasından önce açıklama yapan Irmak'ın annesi Suriye Kupal, "Nasıl gezebildi bu adam aramızda nasıl, nasıl atabildi yavrumu o çöplere. Getirsinler götürüp yavrumu oraya gömdüğü gibi yavrumu çıkartıp geri getirsin. Yavrum daha dün kucağımdaydı, yavruma ben doyamadım, doyamadım. O adamı yanıma getirsinler, konuşamıyordum, konuşacağım o adamla" ifadelerini kullandı. Ailelere de seslenen anne Kupal, çocuklarına bakmalarını, kimseye güvenmemelerini dile getirdi.

"ÜZÜLÜYORUM, KEŞKE GİDİP O ADAMIN EVİNE BAKSAYDIM"

Irmak'ın 10 yaşındaki ablası A.Kupal da o gün yaşadıklarını anlatarak, "Evin önünde oynarken, Irmak'ın sesi kesilmişti, 5-6 dakika geçince babam 'Irmak'a bak' dedi. Baktım yoktu. O arada katil Hikmet'in kapısı açıktı ve dışarıda evin önünde oturuyordu. Ben sordum, 'Irmak'ı gördün mü?' dedim, 'Hayır şuralarda oynuyordu' dedi. Sonra aradık adamı da bulamadık. Üzülüyorum, kardeşimin bulunmasını istiyorum. O adamın da hapse girmesini istiyorum. Keşke baksaydım o gün, o adamın evine baksaydım. En azından gizlice yapsaydım, içimden öyle bir his de geçiyordu. Keşke baksaydım." dedi.

"GELİN EVE SİZE BİLGİSAYAR AÇAYIM DİYORDU"

Katil Hikmet A.'nın sürekli kendilerini eve davet ettiğini anlatan A.Kupal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi evine katmaya çalışıyordu. Irmak'la bana şeker, çikolata veriyordu. Bizi evine katmaya çalışıyordu. Gelin size bilgisayar, televizyon açayım derdi. Sonra ben de bir gün onu test ettim. Mahallede çocuklar vardı, 'hadi bilgisayar açacaktın, aç' dedim. 'Olmaz, çocuklar var' dedi. Öpüyor, ceketimi çekiyor, sarılıyor. 'Fıstığım, canım, aşkım' diyor. Şüphelenmiştim, endişelenmiştim. İçimde 'bir gün bize bir bela açacak bu adam' diye bir histi. 'Sen ya da Irmak benim kızım olsaydınız size top alırdım, bilgisayar, çikolata her şey alırdım.' diyordu."

EMNİYET MÜDÜRÜ: 20 KİŞİLİK ÖZEL EKİP KURULDU

Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ise yaptığı açıklamada, 4 yaşındaki Irmak Kupal cinayetiyle ilgili 20 kişilik özel bir ekibin titizlikle çalıştığını ve olay gününe ait 32 ayrı kameranın kayıtlarının incelendiğini söyledi. Bilgiç, katil zanlısı Himmet A.'nın cezaevinde kendisine zarar verdiği iddialarının da doğru olmadığını belirtti.

Cenazeye ulaşılmasının ardından Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve arama çalışmalarına katılan ekip amirleri Alaşehir Emniyet Müdürlüğünde bir basın açıklaması düzenledi. Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, "20 kişilik özel bir ekibin koordinesini sağladık. Olay yeri ekibi, kayıp şahıslar büro amirliğinden bir ekip, aynı zamanda cinayet büro amirliğinden oluşan bir ekip ve yerel ilçe emniyet müdürlüğümüzden de oluşan 20 kişilik özel bir ekip oluşturduk. Bu özel ekibi oluşturduktan sonra olay yeri ve çevresinde yapmış olduğumuz incelemelerde acilen çevrede gördüğümü veya var olduğunu bildiğimiz çalışmalar neticesinde 32 değişik kameradan o güne ait görüntüler alındı. Bu kamera kayıtlarının incelemesi devam ederken odak noktası olarak çocuğun kaybolduğu noktayı başlangıç almak suretiyle o bölgeyi dairenin merkezi olarak tespit edip genişleterek tamamen o bölgede yaşayan insanların ifadeleri, beyanları alındı. Bu süre içerisinde şüpheli şahısların GBT sorgulamaları yapıldı. Bu devam eden süreçte malum olan şüphelimiz bu yönde daha önce bir suç işlediği yönünde bilgi kaydına rastlamamız sonucunda bizim için öncelikli hedef olarak değerlendirmeye almıştık. Bunun akabinde İzmir'den getirmiş olduğumuz dedektör köpeğimiz ile çocuğun elbiselerini ve eşyalarını koklatıp köpeği bıraktığımızda ilk olarak bu şüpheli şahsın ikamet ettiği aynı zamanda hurda işlerini yaptığı noktaya götürdü. Bunun üzerine adli makamlardan almış olduğumuz kararlar neticesinde moleküler inceleme yapmak adına delil toplama yöntemiyle içeride bulmuş olduğumuz kan lekeleri, kıl örneklerini toparladık. Elde ettiğimiz delilleri kurye yoluyla Ankara'ya kriminal laboratuarımıza gönderdik. Durumun hassasiyeti ve önemi hakkında bilgi verdik. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde buradan bize bir sonuç bildirdiler." dedi.

Katil zanlısı Hikmet A.'nın cezaevinde kendisine zarar verdiğiyle ilgili iddialar hakkındaki soruyu yanıtlayan Bilgiç, "Buraya gelmeden 5 dakika önce görüştüm. Herhangi öyle bir konu yok. Zarar verdiğine dair şu ana kadar bir amere yok. İlgili cezaevi görevlileriyle görüştük. Böyle bir durum söz konusu değil." diye konuştu.

IRMAK'IN CESEDİ OTOPSİYE GÖNDERİLDİ

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 8 gündür aranan ve cesedi Ilıca Mahallesi'ndeki Şevket Başaran'a ait bağda bulunan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın cansız bedeni tabuta konulurken, yakınları ve yüzlerce vatandaş olay yerine geldi. Yakınları ağıt yaktı, gözyaşlarına boğuldu. Irmak'ın minik bedeni, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

132 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ile birlikte açıklama yaparak, minik Irmak'ın cesedinin nasıl bulunduğunu anlattı. 20 kişilik özel ekip kurduklarını belirten Emniyet Müdürü Bilgiç, ailenin başvurusuyla çalışmalara başladıklarını, şüpheli 132 kişinin ifadesine başvurduklarını, 32 güvenlik kamerasının kayıtlarını incelediklerini söyledi.

Şüphelinin evinde bulunan delilleri, vakit kaybetmeden özel kuryeyle incelenmek üzere Ankara'ya Polis Kriminal Laboratuarı'na gönderdiklerini söyleyen Bilgiç, şüphelinin suçunun itiraf etmesiyle gözaltına alındığını hatırlattı. Fevzi Bilgiç, katil zanlısının gösterdiği alanda başlatılan aramaların sonuçlandığını belirterek çalışan ekibe teşekkür etti, aileye de başsağlığı diledi.

Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ise küçük yaştaki çocukların ebeveynleri yanında olmadan dışarıya çıkmaması konusunda uyarı yaptı.

Irmak Bebeğin Cesedinin Nasıl Bulunduğu Ortaya Çıktı

Son Dakika Güncel Irmak Bebeğin Cesedinin Nasıl Bulunduğu Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement