Güntekin Onay'dan 2018 Yorumu: Şaka Maka Lokum Gibi Kura - Son Dakika
Spor

Güntekin Onay'dan 2018 Yorumu: Şaka Maka Lokum Gibi Kura

2018 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna ve Finlandiya ile eşleşen Milli Takımımız'ın rakiplerini Güntekin Onay inceledi.

26.07.2015 11:32  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Milli Takımımız oldukça iyi bir kura çekti! Millilerimiz I Grubu'nda Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna, ve Finlandiya ile mücadele edecek. Vatan gazetesi yazarı Güntkin Onay, Milli Takım'ın kurasını köşesinde değerlendirdi

İşte Güntekin Onay'ın "Şaka maka lokum gibi kura" başlıklı köşe yazısı...

"LOKUM GİBİ KURA"

Kuraya 4. torbadan katılmamıza karşın bu takımlarla eşlemek büyük şans. Kağıt üzerinde devlerin olmadığı herkesi yenebileceğimiz dengeli bir gruptayız. Ayrıca 5 takımlı grupta olmak da avantaj. Türkiye'de bu tip kuralar çekildiği zaman klişeleşmiş bazı ifadeler kullanılır; 'Lokum gibi kura' bunlardan biridir. Gerçekten de ilk kez bu kadar iyi bir kura çektik. 4. torbadan kuraya katılma dezavantajımıza rağmen bu rakiplerle eşleşmek büyük şans. 5 takımlı grupta olmak da yine bir avantaj. Çünkü sadece 8 maç oynayacak.

"DEĞİŞİM İÇİNDEYİZ"

Maçların başlamasına 1 yıldan fazla bir süre var. Takım kadrolarını değerlendirmek için çok erken. Genel güç dengeleri ve EURO 2016 elemelerindeki performanslarla oyuncu yaşları baz alınarak bir analiz yapmak daha sağlıklı olur. Çünkü biz de bir değişim içindeyiz. Hedef eğer 2018 ise farklı isimler, yeni yetenekler, mutlaka takıma katılacaktır. Bu grubun puan açısından kırıcı olduğunu ve barajın düşük olacağını da vurgulamak lazım. Herkes birbirinden puan alabilir. En kötü ikincinin play-off oynayamayacağını da hatırlatmakta fayda var.
"ŞANSLI" DİYORUZ AMA

Grup için şanslı bir kura diyoruz ama Macaristan ve Romanya'nın gerisinde kalıp son Dünya Kupası elemelerinde 4. olduğumuzu; 2 takımın direkt gittiği 3.'nün de play-off oynadığı EURO 2016 elemelerinde şansımızın az olduğunu da unutmamalıyız. Ayrıca yeni yabancı kuralının da etkileri bu elemelerle birlikte belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır. Kağıt üzerinde devlerin olmadığı, herkesi yenebileceğimiz ama herkese de puan kaybedebileceğimiz dengeli bir gruptayız. Bugünden bazı şeyleri söylemek için çok erken. 2016 elemelerindeki performansımız da 2018 Rusya yolunda nasıl hareket edeceğimize ışık tutacaktır.

HIRVATİSTAN

Grup liderliği için kabul etmek gerekir ki favori Hırvatistan. Modric, Rakitic ve Mandzukic gibi dünya çapında oyuncuları var. Ancak 1. torbadan Hırvatistan'ın gelmesi de sevindirici. Çünkü İspanya, Almanya, Fransa, İtalya gibi çok daha güçlü rakiplerin yerine başa baş oynayabileceğimiz Hırvatistan, olumlu bir eşleşme oldu.

İZLANDA

Şu anki grubumuzda yer alan İzlanda, çıkışta olan bir ülke. Başta Gylfi Sigurdsson olmak üzere 2-3 kaliteli oyuncunun üzerine kurulmuş bir takım. Onları artık yakından tanıyoruz. Ve 2. torbada -vurgulamaya bile gerek yok- çok daha güçlü ekipler vardı.

UKRAYNA

Ukrayna iç savaşla sarsıldı. Evlerinde düzenledikleri Avrupa Şampiyonası bile milli takım olarak istedikleri çıkışı yakalamaya yeterli olmadı. Kulüpler bazında yabancı oyuncuların kalitesiyle zaman zaman iyi işler yapan Ukraynalılar, milli takımlarda eski çizgilerinden uzakta.

FİNLANDİYA

Son torbadan gelen Finlandiya ise dişli bir ekip. O torba için kuvvetli bir takım. Herkesten puan alabilecek gücü var. Eremenko şu anda uluslararası seviyedeki tek oyuncusu olarak gözüküyor. Bu torbadan gelen rakipler için "2 maç 6 puan ceptedir" denir ama Finlandiya bu takımlardan değil.

Güntekin Onay\'dan 2018 Yorumu: Şaka Maka Lokum Gibi Kura

Son Dakika Spor Güntekin Onay'dan 2018 Yorumu: Şaka Maka Lokum Gibi Kura - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • ALİ: Sen serhoşmusun neden anladığın var babanın sayesinde oraya oturmuşun bodrumda seni güneşmi çarptı bırak bu boş konuşmalarıda gerçeklerden bahset eğer serhoş değilsen 8 4 Yanıtla
  • Hakan : Türkiye,bu gruptanda çikamaz 6 3 Yanıtla
  • walywols: fatih terimin kura cekiminden sonraki yoruma bak(ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN YINE GUCLU BIR GRUP)lan biz bunlari yenemezsek zaten daha napalim. 7 1 Yanıtla
  • ccc: Hırvatlar 1.olur izlanda ve Ukrayna 2.lik için yarışır malesef. Ters takımlar... 4 3 Yanıtla
  • Zalımağa: Bu gruptan da çıkamazsak eğer futbol u fes edelim çünkü "körler şaşılar birbirini ağırlar"modunda olan lig zaten zevk vermiyor... 6 1 Yanıtla
  • bingöllü: Dördüncü oluruz anca 3 3 Yanıtla
  • Ati: Ayrıca bu "mal" cümle kurmasını da bilmiyor.Bir daha eline sözlük al,öyle yaz... 3 3 Yanıtla
  • Değişik: Türkiye 5. Olur. Türkiye'de futbol bitti. 5 0 Yanıtla
  • Ati: Ali denen "mal" sen dünyaya eleştirmek için mi geldin 1 4 Yanıtla
  • 23: Yine çıkamayız :) 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement