Güntekin Onay: "Demba Ba Türkiye'nin En İyisi" - Son Dakika
Spor

Güntekin Onay: "Demba Ba Türkiye'nin En İyisi"

Güntekin Onay: "Demba Ba Türkiye\'nin En İyisi"

Güntekin Onay, Beşiktaş'ın yeni transferi Demba Ba hakkında açıklamalar yaptı.

18.07.2014 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Beşiktaş, komple bir santrfor aldı. Demba Ba, bir santrforda olması gereken tüm özelliklere sahip. 7 yıl boyunca hep üst düzey liglerde oynadı. Premier Lig’de kendini ispat etti. Çok değil, daha 3 ay önce Premier Lig’in final niteliğini taşıyan Liverpool maçında ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde PSG’ye gol atarken izledik onu. Özellikle Newcastle United’daki performansı parmak ısırtan cinstendi.

Türkiye'de son dönemde yapılmış en iyi transferlerden biri. Çünkü Chelsea gibi dünyanın en elit 7-8 kulübünden bir takımın oyuncusunu alıyorsunuz. Demba Ba havadan, yerden etkili olabilen, 1.89’luk boyuna rağmen son derece hızlı ve hareketli bir forvet. İki ayağını da kullanabiliyor. Frikikten de golleri var. Ayrıca rakip stoperlere baskı yapan bir futbolcu.

Kabul etmek gerekir ki ligimizin zorluk düzeyi Premier Lig’in çok altında. Burada başarılı olmaması için hiçbir neden yok. Kağıt üzerinde mevcutlar arasında en üst düzey oynamış ve en iyisi o. Kariyerine bakınca ligimizdeki onun gibisi de yok.

Beşiktaş bu transferle büyük iş başardı. Hem taraftarı coşturacak hem de takımını taşıyabilecek bir yıldız. Ayrıca dini inançları nedeniyle gece hayatı olmayan, kendisine iyi bakan bir isim.

Tabii ki telaffuz edilen rakamlar yüksek. Ancak böyle bir oyuncuyu bundan daha ucuza alamazsınız. Chelsea Demba Ba’yı 15 milyon Euro’ya transfer etmişti. O yüzden maliyeti mevzu bahis değil. Bu transferde katkısı olan herkesi tebrik etmek lazım. Ligimize ve Beşiktaş’a büyük hava getirecek önemli bir futbolcu.

Meşhur sakatlık öyküsüne gelince... 2010-11 sezonunun devre arasında Stoke City, Demba Ba’yla anlaştı ama Senegalli oyuncu sağlık kontrolünden geçemedi. Kulübün doktoru bu konuyla ilgili net bir açıklama yapmaktan kaçındı ama gelecekte sorunlar yaratabileceği riskiyle bu transferi yapmadıklarını vurguladı.

Transfer sezonunun kapanmasına 1 gün kala ligde zor günler geçiren West Ham United, Demba Ba’yı renklerine bağladı. O sezon Hoffeneim’da ilk yarıda 17 maç oynayan Demba Ba, West Ham’da da 2. yarı 12 karşılaşmada görev yaptı ve 7 gol attı. West Ham küme düşünce Newcastle’a gitti ve sezon boyu 34 maç oynayıp 16 gol attı. Kısacası Senegalli 5 sezondur ciddi sakatlık yaşamadı."

Şampiy10

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Güntekin Onay: 'Demba Ba Türkiye'nin En İyisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement