Güray Süngü: Aldığım Ödülleri Yemiyorum - Son Dakika
Güncel

Güray Süngü: Aldığım Ödülleri Yemiyorum

Öykü ve roman yazarı Güray Süngü, Aykut Ertuğrul'un 100 Yüze İmza ve Söyleşi programının konuğu oldu.

12.12.2014 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söyleşide yazma serüvenini, kitaplarının çıkış hikâyesini ve dergilerle tanışıklığını dinleyicileriyle paylaşan Güray Süngü, kendisine verilen ödüller hakkında 'sanatçı ödül almak için yazmaz' şeklindeki eleştirilere de cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde Star Gazetesi'nin ilk kez düzenlediği Necip Fazıl Ödülleri'nde Hikâye Ödülü verilen Güray Süngü, 10 Aralık Çarşamba günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Aykut Ertuğrul'un konuğu oldu. Ertuğrul'un "Öykü yolculuğunda önemli sıçramalar oldu mu?" sorusuna lise yıllarında başlayan yazma serüveni ve dergilerle tanışmasından sonra gelişen süreci kıyaslayarak cevap verdi.

Posta Gazetesi'ne şiir yollar gibi bir edebiyat dergisine bir şey gönderilemez

"İlk kitabım Deli Gömleği benim için bir geçiş süreciydi. İlk öykümü 98'de yayımladım. Lisede bir şeyler yazıyordum. Fakat ne olduklarını bilmiyordum. Bir arkadaşım onları gördü ve Hece Dergisi'nde şiiri yayımlamış bir arkadaşına götürdü beni. Böylece Hüseyin Su ile tanışıklığım oldu. Dergiyle tanıştıktan sonra bu işlerin nasıl ilerlediğini öğrenmeye başladım. Posta Gazetesi'ne şiir yollar gibi bir edebiyat dergisine bir şey gönderilemeyeceğini öğrendim. Edebiyat camiasından insanlarla ise 2010 yılında tanışmaya başladım. Bununla birlikte daha önce birçok şeyi el yordamı ile yaptığımı fark ettim. Şimdi mesela hangi kitapları okuyacağım konusunda Cemal Şakar'dan tavsiye alıyorum. Bu süreçten önce hayat benden ibaretti, kendimle baş başaydım. Başka pencerelerin açılması 2010 yılından itibaren oldu. Bu dönem başka bir okuma şekli, dünyanın başka dertleri anlamında hayatımda bir köşedir. "

Güray Süngü, Aykut Ertuğrul'un "Seninle ilgili 'ödüle doymadı' türünde eleştiriler görüyoruz. Bu yorumlara nasıl bakıyorsun?" sorusuna ise içtenlikle cevap verdi.

Aldığım ödülleri yemiyorum

"Bu tarz yorumları gördüm. Twitter hesabımdan "aldığım ödülleri yemiyorum" yazdım. Birisi en son aldığım ödülle ilgili beni tebrik ediyor mesela. Hemen biri gelip "sanatçı ödül için yazmaz' yazıyor. Sanki bilmiyorduk. Ben verilen ödüllerin hiçbiri için gidip herhangi bir başvuru yapmış değilim. Sanki biliyorum. Ödüller ilan edilmeden önce arıyorlar, şu ödülü size vermek istiyoruz diyor, ben seviniyorum bunu duyunca. Çok mutlu oluyorum, özür dilerim. Sanki ben ödül verilsin diye lobi yapıyorum, haberim bile olmuyor. Beni tanıyanlar da bunu bilir. Bence ödül verilmesi güzel bir şey. Her genç ödül almalı."

Süngü, söyleşi sonunda Zeytinburnu Belediyesi'nin bütün katılımcılara armağan ettiği ve Dedalus Yayınları'ndan çıkan son öykü kitabı Köşe Başında Suret Bulan Tek Kişilik Aşk kitabını imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güray Süngü: Aldığım Ödülleri Yemiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement