Gurbetçi Amatör Fotografçının Profesyonellere Taş Çıkartan Başarısı - Son Dakika
Yerel

Gurbetçi Amatör Fotografçının Profesyonellere Taş Çıkartan Başarısı

Gurbetçi Amatör Fotografçının Profesyonellere Taş Çıkartan Başarısı

Almanya’nın Dortmund şehrinde yaşayan Gedizli amatör fotoğraf sanatçısı Kahraman Çolak, çektiği fotoğraflarla isminden sıkça söz ettirmeye ve başarılarına başarı katmaya devam ediyor.

31.12.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Dortmund şehrinde yaşayan Gedizli amatör fotoğraf sanatçısı Kahraman Çolak, çektiği fotoğraflarla isminden sıkça söz ettirmeye ve başarılarına başarı katmaya devam ediyor.

Yıllar önce Kütahya'nın Gediz ilçesinden Almanya'ya giderek Dortmund şehrine yerleşen Kahraman Çolak, Dortmund Teknik Üniversitesi (TU) Makine Mühendisliği ve Teknisyenliği Bölümünden mezun olduktan sonra amatör fotoğrafçılığa sevdalandı. Kahraman Çolak'ın fotoğrafları birçok dergi ve internet sitesinde milyonlara varan seyirciye ulaşırken, Dortmund Belediyesi'nin resmi sitesinin ana sayfasını da 6 ay boyunca süsledi. Birbirinden güzel fotoğraflarıyla Almanya'da resmi internet sitesinde fotoğrafı yayınlanan ilk Türk unvanını da elinde bulunduran Kahraman Çolak, fotoğrafları birçok profesyonel fotoğrafçı sitesinde yayınlanırken Gediz'de çektiği "Minare ve Bayrak" isimli fotoğrafı internette bir günde milyonlara varan paylaşımla büyük bir izleyici kitlesine ulaştı.

NATIONAL GEOGRAPHIC Türkiye belgesel kanalında yayınlanan fotoğrafından sonra en son kasım ayında TÜBiTAK'ın aylık bilim dergisine gönderdiği "Hüznün ve Hazanın Mevsimi" adlı eseriyle en çok beğenilen ve izlenen fotoğraf ödülünü aldı.

Sanatçı 1 Kasım seçimleri dolayısıyla UETD Dortmund Derneği'nin davetlisi olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Almanya Düsseldorf ziyaretine eşlik edip fotoğraflarını çekme fırsatı da buldu.

Almanya'da yaşayan Kütahyalı Ses Sanatçısı Süleyman Oruç, "Kahraman beyi yıllardır tanırım. Fotoğraf sanatında büyük başarılara imza atan hemşerimiz Almanya'da Kütahyalıların gururudur. Gediz'de doğup büyüyen, insanları, doğayı ve sanatı seven ağır başlı mütevazi bir sanatçıdır" diye konuştu.

Wuppertal Kütahyalılar Derneği Başkanı İsmail Taşçıoğlu da, "Kahraman Çolak'ı Gediz'den tanırım. Işığın efendisidir kendisi. Kütahyalı olarak her zaman başarılarıyla bizleri gururlandırmıştır. Dernek olarak her zaman Kahraman beyin arkasındayız.

Kahraman Çolak, fotoğraf sevdasının nasıl başladığını şu şekilde anlatıyor: "Benim fotoğraf hikayem Geyve'den Sakarya'ya giderken çok sevdiğim arkadaşımla başladı. Popüler olmak ya da para kazanmak için fotoğraf çekmiyorum. Kalbimdeki gönül gözü kimsenin görmediğini ölümsüzleştiriyor. Kafamda kurguladığım kompozisyonu kadraja alıp çekiyorum hepsi bu.

Fotoğraf sergisi açmam hususunda gerek Dortmund Belediyesi gerek Essen Başkonsolosluğu gerekse İsmail başkan destek vermek istiyorlar ama ben ilk sergimi doğduğum büyüdüğüm Kütahyam'da açmak istiyorum" dedi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gurbetçi Amatör Fotografçının Profesyonellere Taş Çıkartan Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement