Gurbetçi, Diş Tedavisinde Memleketini Tercih Ediyor" - Son Dakika
Yerel

Gurbetçi, Diş Tedavisinde Memleketini Tercih Ediyor"

Yurtdışındaki Türk vatandaşları, yaz mevsimiyle birlikte, tatil yapmak ve hasret gidermek için geldikleri Türkiye'de, diş tedavilerini de yaptırıyor.

04.08.2015 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EYÜP ELEVÜLÜ - Yurtdışındaki Türk vatandaşları, yaz mevsimiyle birlikte, tatil yapmak ve hasret gidermek için geldikleri Türkiye'de, diş tedavilerini de yaptırıyor.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memleketlerine gelen yaklaşık 50 gurbetçinin, üniversite hastanesinde diş tedavisi yaptırdığını söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda sağlık turizminde ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Çanakçı, özellikle gurbetçilerin, kendi ülkelerinde tedavi olmayı tercih ettiğini belirtti.

Çanakçı, şöyle konuştu:

"Gurbetçilerimiz ülkemizde daha çok diş tedavilerini yaptırıyor. Bunun sebebini sorduğumuzda, ilk olarak yabancı ülkede dil sorunu yaşadıklarını belirtiyorlar. Oradaki hekimlere sorun ve isteklerini aktaramadıklarını söylüyorlar. Hızlı bir tedavi süreci istiyorlar. Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde tedavinin pahalı olduğundan bahsediyorlar. Tabii Türkiye, bu ülkelere oranla daha ucuz. Sigorta kapsamı dış ülkelerde daraltılıyor. Bu bakımdan da Türkiye, gurbetçilerimiz açısından daha iyi."

Gurbetçilerin tedavi için Türkiye'yi seçmelerinin en önemli sebebinin kalite olduğunun altını çizen Çanakçı, "Şu anda, Türkiye'deki kalite Avrupa ülkeleriyle aynı ya da daha ileri düzeyde. Hem teknoloji hem de hekimlerimiz bakımından iyi noktadayız. Türkiye'deki uzman hekimlerimiz çok bilgili yetişiyor. Pratiğe yönelik iyi bilgi ve becerileri var. Teknolojik ilerlemelerin anında uygulanmasıyla kaliteli bir iş ortaya çıkıyor. Bu da hastaların bizi tercih etmelerine neden oluyor" dedi.

Tedavi için aranan en önemli etkenlerden birinin, ilde tek uçuşla ulaşabilecekleri havalimanı bulunması olduğunu anlatan Çanakçı, "Gurbetçilerimiz tatillerini yapıyor veya akrabalarını, dostlarını görüyor. Bu arada da randevularına gelerek diş tedavilerini oluyorlar. Ordu, yurt dışında bireyleri olan bir memleket. Yazın yaylalarına veya fındık hasat zamanı ya da tatilini geçirmeye geldikleri zaman memleketlerine diş tedavisini de yaptırmayı amaçlıyorlar" diye konuştu.

Prof. Dr. Çanakçı, Almanya, Avusturya ve Hollanda'dan gelen gurbetçilerin diş tedavisi başvurusunda başı çektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gurbetçi, Diş Tedavisinde Memleketini Tercih Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement