Gurbetçiler Bayram Öncesi Kapıkule'de 'Sınırları' Zorluyor - Son Dakika
Güncel

Gurbetçiler Bayram Öncesi Kapıkule'de 'Sınırları' Zorluyor

Gurbetçiler Bayram Öncesi Kapıkule\'de \'Sınırları\' Zorluyor

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşlar, Kapıkule Sınır Kapısı’nda ’sınırları’ zorluyor.

12.07.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 'sınırları' zorluyor. Kapıkule'den, son 48 saat içerisinde 13 bin araç ve yaklaşık 60 bin gurbetçi yurda giriş yaparak tüm zamanların giriş rekoru kırıldı.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve Ramazan Bayramı tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin ülkeye girişlerde özellikle Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih etmesi bayram öncesi yoğunluğu hat safhalara çıkardı. Bulgaristan'ın Kaptan Anderevo Sınır Kapısı'ndan geçerek Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen gurbetçiler, yurda giriş yapan 13 bin araç ve 60 bin yolcu rakamlarıyla tüm zamanların giriş rekorunu kırdı.

Hem yaz tatillerini hem de Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yola çıkan Türk işçiler, zaman zaman Kapıkule'de oluşan sıra nedeniyle kornalarına basarak tepki gösterdi.

"BU BİZE REVA MI?"

Almanya'da yaşadığını ve Ordu Ünyeli olduğunu belirten Zübeyir Özbaş, "Sevinçle, huzurla memleketimize gelmeye çalışıyoruz ama memleketimizin halini görüyorsunuz. İnsan hem seviniyor hem üzülüyor. Yabancı devletlerden transit geçiyorsunuz. Kendi ülken, kendi devletin, kendi hükümetin, kendi insanlarını kayıt altına almaya çalışıyor. Saatlerce bu rezilliği çekiyoruz. Yaklaşık 50 saattir yolculuk yapıyoruz, hiçbir yerde bu kadar rezillik çekmedik ama bu bize reva mı?" ifadelerini kullandı.

Almanya'dan geldiğini ve Ankara'ya gittiğini söyleyen Hasan Işlak da yolculuklarının ikinci gününde olduklarını dile getirerek, "Bulgaristan'daki gümrüklerdeki sıkıntı yine aynısı devam ediyor. Üstüne üstelik bizim Türkiye'deki sıkıntı daha çok devam ediyor. Buradan çıkmamız 3-4 saat sürüyor. Bizim daha en az 900 kilometre önümüzde yolumuz var. Hayırlısı ne diyelim ama vatan işte çekiyor biz de geliyoruz" dedi.

"SON 48 SAATTE 60 BİN GURBETÇİ YURDA GİRİŞ YAPTI"

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ise, son 48 saatte sadece Kapıkule'den 13 bin araç 60 bin civarında da yolcunun Türkiye'ye giriş yaptığını belirterek, "Beklediğimiz gibi özellikle gurbetçilerimiz Pazar günleri yoğun bir şekilde geliyorlar. Nitekim aslında Pazar gününün tamamında aslında dağınık gelseler yine sorun yok. Dün gece itibariyle ilk 8 saatte toplam bin 500 aracımız gelmişti. Sabah saat 08.00'dan saat 16.00'a kadar 3 bin araç daha geldi. Yani toplam şu andaki araç giriş sayımız 4 bin 500. Bu da saat aralığı itibariyle bir rekor. Dolayısıyla da bu tarz anlık gelişlerde sahada ister istemez yoğunluklar oluyor. Ama çok şükür Bulgaristan'a kadar sarkmıyor kuyruk, trafiğimiz devamlı akıyor. Arkadaşlarımızın tamamı 26 gurbetçinin işleminin aynı anda yapacak şekilde görev başında. Son 48 saatte sadece Kapıkule'den 13 bin araç 60 bin civarında da yolcumuz Türkiye'ye giriş yaptı. Gördüğünüz gibi en yoğun kapımız şu anda Kapıkule. Gurbetçilerimiz bölge müdürlüğümüzün sitesinden canlı kameralara bakarlar ise İpsala, Hamzabeyli, Pazarkule ve Dereköy Sınır Kapılarımızın bomboş olduğunu göreceklerdir. Kapıkule'de ister istemez bir yoğunluk var. Bu yoğunluğa rağmen de akan bir trafiğimiz var. Herkese hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

Yalçın, Kapıkule'de 12 farklı peronda toplam 26 bilgisayar sistemi ile 26 farklı gurbetçinin aynı anda işlemlerini yapabilme kabiliyetlerine sahip olduklarını hatırlatarak, bölgede bulunan Hamzabeyli, İpsala, Pazarkule ve Dereköy Sınır Kapılarında da dönem itibariyle mevcut kapasitelerini en üst seviyelere çıkardıklarını sözlerine ekledi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gurbetçiler Bayram Öncesi Kapıkule'de 'Sınırları' Zorluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement