Gurbetçiler Çanakkale'ye Gelecek - Son Dakika
Yerel

Gurbetçiler Çanakkale'ye Gelecek

Gurbetçiler Çanakkale\'ye Gelecek

Çanakkale'de 3 girişimci, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların Çanakkale'yi ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla kolları sıvadı.

15.09.2014 10:00  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale savaşlarının 100'ncü yılı etkinlikleri kapsamında, Çanakkale'de 3 girişimci, yurt dışında yaşayan gubetçi vatandaşların Çanakkale'yi ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla kolları sıvadı. Proje ile her yıl 15 bin gurbetçinin Çanakkale'ye getirilmesi hedefleniyor.

Çanakkaleli üç girişimci, Armağan Aydeğer, Ziya Artam, Ahmet Çelik '100. Yılda Atalarımıza Çanakkale'ye Gidiyoruz' sloganı ile bir proje hazırladı. Avrupa'da yasayan Türk vatandaşlarını 2015 yılı ve devam eden yıllarda Çanakkale'yi ziyaret etmelerini amaçlayan proje kapsamında, 2015 yılında, Avrupa'da yaşayan 15 bin Türk vatandaşının Çanakkale'yi ziyaret etmesi hedefleniyor. Proje kapsamında Çanakkale bölgesinde 45.000 geceleme sağlanması, konaklama ortalamasının 1,5'a çıkarılması, bu amaç¸ doğrultusunda öncelikli olarak Almanya - Çanakkale arasında 'back to back charter' uçuşlar ile tur kapsamında hazırlanan 3 gece 4 günlük paket programlar ile, eğitici ve öğretici bir yol ile Çanakkale Ruhunun aşılanması hedefleniyor. Proje ile Avrupa'da yasayan Türk vatandaşlarına milli birlik ve beraberlik duygularının kuvvetlendirilmesi, Avrupa'da yasayan öğrencilerin mili birlik ve beraberlik, anavatanın kutsallığı, kültürü" ve tarihi ile ilgili eğitimler verilmesi amaçlanıyor.

Proje ile Çanakkale bölge turizminin en önemli sorunlarının başında gelen konaklama sürelerinin kısalığının (1,3 Gu"n/ Turist) ve ziyaretçi sayılarının arttırılması, Çanakkale bölgesinin en önemli değerlerinden olan Gelibolu tarihi yarımadasının yüceltilmesi, Çanakkale bölgesinin bir kültür turizmi destinasyonu haline getirilmesi, Çanakkale Havaalanının is¸lerligˆinin arttırılması, diğer havayolu firmalarının uluslararası uçuşlar ile dikkatinin çekilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında gerekli girişimler ve faaliyetler yüzde 90 oranında tamamlanmış durumda. Proje için, 'GTP Turizm A.Ş.' adlı bir tur firması da kurularak hizmete başladı. www.canakkaleyegidiyoruz.com resmi web sitesi ile faaliyet programları da sitede paylaşılıyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gurbetçiler Çanakkale'ye Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement