Gurbetçinin Cenazesi, Hristiyan Mezarlığından Memleketine Nakledildi - Son Dakika
Güncel

Gurbetçinin Cenazesi, Hristiyan Mezarlığından Memleketine Nakledildi

Almanya'nın Frankfurt Şehrinde 2007 Yılının Mayıs Ayında Evinde Ölü Bulunan ve Ardından Hristiyan Mezarlığına Gömülen Bartınlı Gurbetçinin Cenazesi, Merkezi Duisburg'da Bulunan "Buhara" Adlı Cenaze Fonu Yetkilileri Tarafından Mezardan Çıkarılıp Memleketi Bartın'a Defnedildi.

27.04.2008 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Frankfurt şehrinde 2007 yılının mayıs ayında evinde ölü bulunan ve ardından Hristiyan mezarlığına gömülen Bartınlı gurbetçinin cenazesi, merkezi Duisburg'da bulunan "Buhara" adlı cenaze fonu yetkilileri tarafından mezardan çıkarılıp memleketi Bartın'a defnedildi.

11 ay önce vefat eden ve kimsesiz olduğu için yanlışlıkla Frankfurt Hristiyan Mezarlığı'na gömülen Mehmet Öksüz'ün cenazesi, memleketi Bartın'ın Arıt beldesine defnedildi. Mehmet Öksüz'ün mezardan çıkarılması sırasında Bartın Arıt Beldesi Aydınlar Derneği Başkanı Ali Poyraz, Dernek Yöneticisi Dursun Kızıltan, Dernek Üyeleri Metin Poyraz ve Muharrem Poyraz, Öksüz'ün hukuki işlemlerini yürüten Mikail Karadaş ve Buhara Cenaze Fonu Yöneticisi Burhanettin Uysal da hazır bulundu. Öksüz'ün cenazesinin memleketi Bartın'a gönderilmesi için tüm masrafları üstlenen Dernek Başkanı Ali Poyraz, "Biz Bartın Arıt Beldesi Aydınlar Derneği olarak bunu kendimize görev bildik. Biz bu olayı öğrendikten sonra konuyla ilgili Duisburg'ta bulunan Buhara Cenaze Fonu'yla irtibata geçtik ve hemşehrimizin mezardan çıkarılıp memleketine gönderilmesi için üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu bildirdik. Bu bir yurttaşlık görevi ve hemşehrimizi buradan çıkarıp memleketimizin aziz topraklarına kavuşturuyoruz. Hemşehrilerimiz ve üyelerimiz, konuya duyarlılık göstererek başlattığımız kampanyaya kısa sürede destek oldu. Böylelikle hemşehrimizin ait olduğu topraklara gönderilmesine vesile olduk. Ayrıca, Bartın ilinde bu kardeşimizin defin işlemleri için tüm hazırlıklar tamamlandı. Ailesi Mehmet Öksüz'ün cenazesinin Bartın'a getirilmesini bekliyor" dedi.

Hukuki işlemleri yürüten avukat Mikail Karadaş, "Bu vatandaşımızın mezarına haç işareti dikilmiş. Bunun için büyük bir mücadele verdik. Bu mücadelemizde bugün başarıya ulaştık ancak biz bu hatayı işleyenler hakkında tazminat davası açacağız. Bundan sonra vatandaşlarımızın bu duruma düşmemesi için örnek olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Fon yetkilisi Burhanettin Uysal ise, "Frankfurt şehrinde Hristiyan mezarlığında gömülü olan Mehmet Öksüz'ün cenazesini mezardan çıkardık. Öksüz'ü Bartın'daki aile kabristanına defnedeceğiz. Türkiye'deki ailesi Öksüz'ün cenazesini dört gözle bekliyor. Biz fon olarak elimizden geleni yaptık. Mezarlığın bizden istemiş olduğu bir ücret vardı, onu da Bartın Arıt Beldesi Aydınlar Derneği bize sağladı" dedi.

Memleketi Bartın'a getirilen gurbetçi Mehmet Öksüz'ün cenazesi, daha sonra merkeze bağlı Arıt beldesindeki aile kabristanına defnedildi.

(MAO-ET-HE-GS-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gurbetçinin Cenazesi, Hristiyan Mezarlığından Memleketine Nakledildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi
    20:04 Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi

    Nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, sürü halinde Çemişgezek ilçe merkezine indi. Dünya Doğa Koruma Birliği'nce yayımlanan 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'ndeki dağ keçileri Çemişgezek ilçe merkezine indi. Caddede gezen keçiler ardından parkta otlandı. İnsanlardan korkmayan keçiler, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası kayıt altına alındı.

  • Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi
    20:02 Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi

    Malatya'da yolcu treninde yapılan operasyonda, üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar bulundu. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.


Advertisement