Gurbette Pamuk Toplayacaklar - Son Dakika
Yerel

Gurbette Pamuk Toplayacaklar

Ülkelerinde çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan Bullar ailesi, IŞİD tehdidinden kaçarak sığındıkları Türkiye'de mevsimlik işçi olarak çalışacak.

06.10.2014 11:35  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YASİN DİKME - İBRAHİM ERİKAN - Ülkelerinde çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan Bullar ailesi, IŞİD tehdidinden kaçarak sığındıkları Türkiye'de mevsimlik işçi olarak çalışacak.

Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde bazı Kürt gruplar ile terör örgütü IŞİD arasında devam eden çatışmalardan kaçan Suriyeliler, Türkiye'ye sığınmaya devam ediyor.

Kobani'nin Değirman köyünde geçimlerini çiftçilik yaparak sağlayan 15 kişilik Bullar ailesi, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Birkaç parça eşya ile güvenli liman olarak gördükleri Türkiye'ye sığınan Bullar ailesi, Suruç'ta akrabaları tarafından karşılandı.

Bahri Bullar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'ın zulmünden kurtulmak için Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Ayakta kalabilmek için çalışmak zorunda olduklarını belirten Bullar, ülkelerinde kendi tarlalarında çalışırken, Türkiye'de pamuk toplayacaklarını ifade etti.

IŞİD'ın tarlalardaki ürünleri dahi talan ettiğini vurgulayan Bullar, şöyle konuştu:

"Ailemle yaklaşık 25 kilometre yürüyerek sınıra ulaştık. Çatışmalar biter umuduyla yaklaşık 10 gün sınır hattında zor şartlar altında yaşamaya çalıştık. Çatışmalar şiddetlenince sınırı geçerek Türkiye'ye sığındık. IŞİD her şeyimizi elimizden aldı. Hayatımızı kurtardık ancak burada yaşamak için çalışacağız. Akrabalarımızın yanında pamuk toplayacağız. Ülkemizde tarlalarımızı işliyorduk ama zulümden kurtulmak için ırgat olmaya razı olduk. İnşallah savaş biran önce biter biz de ülkemize döneriz."

Eşinin hasta olduğunu dile getiren anne Fatma Bullar da çatışmalar şiddetlenince kaçmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Her şeyimizi elimizden aldılar, bize hiç bir şey bırakmadılar. Tarlalarımıza el koyup ürünlerimizi aldılar. Bizi göç etmeye zorladılar" ifadelerini kullandı.

Bullar ailesi, akrabalarının getirdiği kamyonetle pamuk tarlalarında çalışmak için Harran'a gitti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gurbette Pamuk Toplayacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement