Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze Açıklaması

"Türkiye, altyapı, kentsel dönüşüm ve turizm konusunda büyük gelişmeler kaydeden bir ülke. Biz de Türkiye'nin bu tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz"

25.01.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, " Türkiye, altyapı, kentsel dönüşüm ve turizm konusunda büyük gelişmeler kaydeden bir ülke. Biz de Türkiye'nin bu tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz" dedi.

Khabadze, beraberindeki hükümet temsilcileri ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti'ni (BGC) ziyaret etti.

BGC Başkanı Nuri Kolaylı tarafından karşılanan Khabadze, Bursa'da çok iyi ağırlandıklarını ve çok önemli temaslarda bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda çok önemli bir ilerleme kaydettiğini ifade eden Khabadze, "Türkiye, altyapı, kentsel dönüşüm ve turizm konusunda büyük gelişmeler kaydeden bir ülke. Biz de Türkiye'nin bu tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Turizm, özellikle kayak turizmi alanında bu tecrübelerden faydalanmak arzusundayız. Önümüzdeki süreçte turizmin ortak çalışacağımız konulardan biri olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Khabadze, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti olarak Rus, Azerbaycan ve Ermenistan pazarına ulaşmak isteyen ülkelere lojistik anlamda destek verebilecek kapasitede olduklarını vurgulayarak, ayrıca bölgelerinde küçük sanayi bölgesi oluşturmak istediklerini belirtti.

Bir gazetecinin, bölgedeki çatışma ortamının yatırımcıları tedirgin ettiğini anımsatarak, "Bu konuda bölgeye yatırım yapmayı düşünen iş adamlarına bir mesajınız olacak mı" sorusu üzerine Khabadze, şunları söyledi:

"Rusya'nın bu konulardaki tutumu pek belli olmuyor . Yani son Kırım örneğini verebiliriz. Ne zaman ne yapacakları belli değil. Aynı şekilde 2008 yılında beklenmedik bir şekilde Rusya tarafından bombalandık. Bizim hükümetimiz bu tür konularda alttan alma ve olayı büyütmeden sakinleştirme yönünde politika güdüyor. Ancak komşularımıza baktığımızda ilginç ilişkiler gözlemliyoruz. Azerbaycan-Ermenistan, Türkiye-Ermenistan arasında gergin bir ilişki var. Bizim de Rusya ile gergin ilişkilerimiz var. İki bölgemiz Rusya tarafından işgal edilmiş durumda. Ancak 2013 yılı sonu 2014 yılı başında Rusya ile ticari ilişkilerimiz başladı. Rusya'dan yatırımların gelmesi yönünde çalışmalar var. İlişkilerimiz ekonomik ve politik açıdan kötüye değil iyiye gidiyor."

Bursa Milletvekili ve Türkiye-Gürcistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şahin de Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin her geçen gün iyiye gittiğini belirtti.

Batum ile Bursa'nın kardeş şehir olması yönünde protokollerin son aşamaya geldiğini ifade eden Şahin, iki ülke ilişkilerinin her alanda gelişmesi için büyük çaba sarfettiklerini bildirdi.

BGC Başkanı Nuri Kolaylı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bursa ile Batum'un "kardeş şehir" olmasının sevindirici olduğunu kaydeden Kolaylı, "Biz de BGC olarak Batum'daki gazeteciler cemiyeti veya derneğiyle kardeşlik ve iş birliği protokolü imzalayabiliriz" değerlendirmesinde bulundu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement