Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze Açıklaması

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze Açıklaması

"Televizyonlardan ve haber kanallarından takip ettiğimiz kadarıyla Türkiye Cumhuriyeti çok ilerledi.

27.01.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞABAN KILIÇCI - Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, "Televizyonlardan ve haber kanallarından takip ettiğimiz kadarıyla Türkiye Cumhuriyeti çok ilerledi. Bu da tabii ki Recep Tayyip Erdoğan'ın eseri. Türkiye'yi çok kötü bir durumdan çok güzel bir duruma getirdi" dedi.

İnegöl ilçesinde ziyaretlerde bulunan Khabadze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başbakan iken tanışma imkanı bulduğunu söyledi.

Erdoğan'ın, insanları için çalışan, pek çok ülkenin örnek alacağı bir lider olduğunu vurgulayan Khabadze, şöyle devam etti:

"Televizyonlardan ve haber kanallarından takip ettiğimiz kadarıyla Türkiye Cumhuriyeti çok ilerledi. Bu da tabii ki Recep Tayyip Erdoğan'ın eseri. Türkiye'yi çok kötü bir durumdan çok güzel bir duruma getirdi. Şu anda Türkiye, lider ülkelerden biri. Yani o dönemden bu döneme getirdi ve bunu da Türkiye Cumhuriyeti halkına sundu. Ülkemiz açısından bakacak olursak, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her zaman bizim yanımızda. Bizi destekleyen, bize yardım elini hiçbir zaman eksik etmeyen bir devlet lideridir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elini üzerimizde her zaman hissediyoruz. İster resmi ister gayriresmi olsun herhangi bir toplantıda adı geçtiğinde mutlaka kendisini gıyabında selamlıyoruz. Ayrıca ülkemizin toprak bütünlüğüne de saygı gösteren ve bize bu konuda destek olan bir kişidir. Hükümetim adına, Gürcü halkı adına kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum."

Türk yatırımcılara davet

Khabadze, Türk yatırımcıları ülkesine davet etti.

Bir sanayi projesi hazırladıklarını aktaran Khabadze, "Helvaçauri bölgesinde düşünülen, yer olarak da hem sınır bölgesine hem merkeze yakın bir yer. Buranın hem üretim hem fabrika hem de sanayi olarak açılmasını düşünüyoruz. Tabii bu da buraya gelecek, burada üretim yapacak yatırımcılar için avantajlı bir yer olacak" ifadesini kullandı.

Archil Khabadze, projenin özellikle Türk yatırımcılar için avantajlı olacağına inandıklarını belirtti.

Türkiye'den Kuzey Kafkasya ve aynı şekilde Ermenistan ve Azerbaycan'a açılımın söz konusu olabileceğine değinen Khabadze, şunları kaydetti:

"Bu yıl itibarıyla Rusya ile olan kara sınırımızı da açtık. Burada ürettikleri malları ülkemiz üzerinden Rusya'ya ve diğer ülkelere taşıma fırsatı bulacaklar. Bu bölge zaten Sarp Sınır Kapısı'na çok yakın bir bölge olacak. Oradan ulaşım kolay olacak. Bulunduğumuz şehir, bir liman şehri. Limanımızdan yararlanabilecekler. Bizde işlemler gerçekten çok kolay. Bürokrasiyi ortadan kaldırdık. Türk yatırımcılara, firma açma konusundaki hızlılığı ve prosedürü anlatmaya çalıştık. Diğer yönden ülkemizde işçilik çok ucuz. Bunun da yine gelecek olan yatırımcılara artı avantaj sağladığına inanıyorum. Ülkemiz ve bölgemiz, yatırım bakımından çok elverişli." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement