Gürcistan'da Köyleri Merkeze Bağlayan Yol Tika Tarafından Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Gürcistan'da Köyleri Merkeze Bağlayan Yol Tika Tarafından Yapıldı

Gürcistan\'da Köyleri Merkeze Bağlayan Yol Tika Tarafından Yapıldı

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti’nde Şuahevi ilçesine bağlı Goginauri ve Kviahidzeebi köylerini merkeze bağlayan 5,5 kilometrelik yol, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapıldı.

10.02.2016 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti'nde Şuahevi ilçesine bağlı Goginauri ve Kviahidzeebi köylerini merkeze bağlayan 5,5 kilometrelik yol, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapıldı.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti'nde Şuahevi ilçesine bağlı Goginauri ve Kviahidzeebi köyleri 1200 metre yükseklikte yer alıyor. Bölge ulaşıma el vermeyen dağlık yapısı, virajlı ve rampa yolları ile zorlu bir bölge olma özelliği taşıyor. Bölgede kışın yağan aşırı kar ve yazın yağmurun etkisiyle köyleri merkeze bağlayan 5,5 kilometrelik yolun kullanılamaz halde olmasından dolayı köyler ve merkez arasında ulaşım sağlanamıyor. Bu durum yöre halkının gündelik yaşamını olumsuz yönde etkiliyor Köylerde yaşayan insanların ulaşım nedeniyle çektikleri sıkıntıları gidermek amacıyla bozuk ve ulaşıma elverişli olmayan yol TİKA tarafından yapıldı. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu projeyle yöre halkının merkezle olan bağlantısı sağlandı. Bunun yanı sıra projeyle yöre halkı eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçlarını çok rahatlıkla karşılayabilme imkanı buldu.

Doğal çevreye zarar vermeden gerçekleştirilen Goginauri ve Kviahidzeebi Köyü Yolu Yapımı Projesi ile yöre halkının fiziksel hizmetlere erişilebilirlikleri kolaylaştırılarak, kardeş iki toplum arasındaki bağların güçlendirilmesine katkı sağlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gürcistan'da Köyleri Merkeze Bağlayan Yol Tika Tarafından Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement