Gürcistan'da Seçmeli Türkçe Dersi - Son Dakika
Güncel

Gürcistan'da Seçmeli Türkçe Dersi

Türkiye'ninTiflis Büyükelçisi Gümrükçü, Türkçe'nin seçmeli ders olarak okutulduğu bir devlet okulunda kitap dağıtımı törenine katıldı.

16.12.2014 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Gürcistan'da Türkçe'nin seçmeli ders olarak okutulduğu bir devlet okulunda, Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan kitapların dağıtım törenine katıldı.

Öğrencilere kitaplarını dağıtan Gümrükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dostu ve stratejik ortağı olan Gürcistan'a her alanda yardımcı olmanın Türkiye için mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

TİKA Tiflis Ofisi Müdürü Mustafa Korkmaz ise Türkçe derslerinin daha erken sınıflara çekilebilmesi için TİKA olarak çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Türk Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin de amaçlarının Gürcistan'daki tüm okullanda isteyen her öğrenciye Türkçe öğretmek olduğunu söyledi.

Törene, Tiflis'e bağlı Samgori ilçesinin Kaymakamı Mamuka Çokuri da katıldı.

Gürcistan'da 6'sı devlet, 5'i de özel olmak üzere 11 okulun 10, 11 ve 12'nci sınıflarında Türkçe seçmeli ders olarak okutuluyor. Türkçe seçmeli dersten yaklaşık 200 öğrenci faydalanıyor. - Tiflis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürcistan'da Seçmeli Türkçe Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement