Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze, Artvin'de - Son Dakika
Yerel

Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze, Artvin'de

Dumbadze: "Türkiye’de 15 şehirde yaşayan Gürcülerle görüşme imkanım oldu"

28.09.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan Diaspora Bakanı Gela Dumbadze, Artvin'de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Dumbadze, Artvin'de il merkezinde bulunan Opiza, Dolishane ve Porta manastırlarını gezdi.

Artvin Valisi Kemal Cirit'i ziyaret etmek üzere Artvin'e gelen Dumbadze'yi İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, Borçka Kaymakamı Şakir Önen Öztürk ve Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cirit, Türkiye ile Gürcistan arasındaki mevcut ilişkilerin artarak devam etmesini arzuladığını söyledi.

Gürcistan ile Türkiye'nin aynı iklimin çocukları olduğunu belirten Cirit, "Artvin olarak kardeş ve dost iki ülkenin ilişkilerine katkı sunabiliyorsak bizler için büyük memnuniyet vericidir. Türkiye ile Gürcistan arasında 109 kilometrelik bir sınır hattımız var. Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti ile de akrabalık ilişkilerimiz söz konusu. Ekonomik anlamda da iki ülkenin iyi bir ticari ilişkisi söz konusudur" dedi.

Cirit, Gürcistan ile Türkiye arasında ikinci bir sınır kapısının açılmasının gündemde olduğunu anımsattı.

Dumbadze ise ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirdiğini belirtti.

Türkiye'de çok sayıda Gürcü asıllı Türk vatandaşının yaşadığını ifade eden Dumbadze, "Ziyaretlerime Ankara'dan başladım. Türkiye'de 15 şehirde yaşayan Gürcülerle görüşme imkanım oldu. Ziyaret sırasında gördüm ki bizim Gürcü asıllı vatandaşlarımız Türk kardeşleriyle aynı saflarda yer alıyor. Büyük makamlarda görev alıyor, ülkenin gelişmesi için çaba gösteriyorlar" diye konuştu.

Cirit, ziyaretin anısında, içerisinde yöresel ürünlerin bulunduğu ahşap sandık ile kenti tanıtan plaketi Dumbadze'ye hediye etti. Dumbadze ise Cirit'e üzeri işlemeli bir hançer verdi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze, Artvin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement