Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze, Trabzon'da - Son Dakika
Yerel

Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze, Trabzon'da

Dumbadze: "Türk ve Gürcü halkı arasındaki ilişkiler memnuniyet verici derecede ilerliyor"

26.09.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze, "Türk ve Gürcü halkı arasındaki ilişkiler memnuniyet verici derecede ilerliyor" dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü ziyaret eden Bakan Dumbadze, burada yaptığı konuşmada, kentte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Devlet bakanlığına atandıktan sonra ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirdiğini vurgulayan Dumbadze, "Ankara-İnegöl-Bursa- Sakarya gibi illerin ardından Trabzon'a geldim. Bu illerde yaşayan Gürcü vatandaşlarla temaslarımız oldu. Burada yaşayan Gürcülerin iyi olması bizleri gururlandırıyor" diye konuştu.

Dumbadze, Türk ve Gürcülerin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine katkıda bulunduğunu belirterek, "Trabzon, Gürcülerin en sevdiği illerden biridir. Şehri daha önce görmüştüm ama şimdi tanıyamadım. Çok büyük gelişmeler var. Türk ve Gürcü halkı arasındaki ilişkiler memnuniyet verici derecede ilerliyor. Bundan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Öz ise Türkiye ile Gürcistan ilişkilerinin çok eskilere dayandığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ilişkiler gerek ticari anlamda gerekse turizm ve kültürel anlamda giderek gelişmektedir. Devletler ve milletler arası ilişkilerde önemli mesafeler alınmakta, şehirler ve bölgeler arasındaki ilişkiler çok önemli yer tutmaktadır. Trabzon'da bulunan Gürcistan Başkonsolosluğumuz önemli bir fonksiyon icra ediyor. Tarihin geçmişine dayanan güzel ilişkilerin önümüzdeki süreçte de artarak devam etmesini temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Öz, Gürcistan Devlet Bakanı Dumbadze'ye gümüş telkari işlemeli fincan takımı hediye etti. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze, Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement