"Gürcistan, Fındıkta Türkiye'nin Tecrübelerinden Faydalanacak" - Son Dakika
Güncel

"Gürcistan, Fındıkta Türkiye'nin Tecrübelerinden Faydalanacak"

Gürcistan Tarım Bakan Yardımcısı ve fındık sektörü sorumlusu David Galegashvili, fındıkta Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

21.10.2014 16:53  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galegashvili, fındık sektörüne ilişkin çalışmaları kapsamında beraberindeki heyetle geldiği Trabzon'daki entegre fındık işleme tesisinde incelemelerde bulundu.

Trabzon Gıda Tarım İl Müdürlüğüne ait tahlil laboratuvarını da gezen Galegashvili, daha sonra Trabzon Ticaret Borsası'nı (TTB) ziyaret etti.

Ziyarette, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve Meclis Başkanı Mehmet Cirav'la görüşüp fındık sektörü hakkında bilgi alan Galegashvili, burada yaptığı açıklamada, fındıkta Türkiye'yi örnek aldıklarını belirtti.

Fındık konusunda Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak istedikleini anlatan Galegashvili, sektörde üretimden ihracat aşamasına kadar neler yapmaları gerektiği öğrenmek ve kendi vatandaşlarına öğretmek için Türkiye'de bulunduklarını ifade etti.

Galegashvili, fındıkta Türkiye ile rekabet etme gibi bir düşüncelerinin ve böyle bir güçlerinin olmadığını belirterek, "Sadece Gürcü vatandaşlarını değil, başta Türkler olmak üzere herkesi ülkemizde fındık sektörüne yatırım yapabilecek kolaylıklarla donatma hedefindeyiz" diye konuştu.

TTB Meclis Başkanı Cirav da Türkiye'nin fındıkta asırlık tecrübesinin bulunduğunu dile getirerek, Gürcistan'ın da bunlardan yararlanmak istemesinin normal olduğunu kaydetti.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Köleoğlu ise Gürcistan'ın fındıkta yaptığı gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Zaman zaman Gürcistan'a gidip çalışmaları yerinde görüyoruz. Fındık üretimini arttırmaya, ticaretini geliştirmeye çalışıyorlar. Ekonominin globalleştiği günümüzde ticari sınırların adeta ortadan kalktığını da düşünürsek Türkiye olarak her alanda verim ve kaliteyi arttırıp, üstünlüğümüzü elden bırakmamak için ne gerekiyorsa yapmamız lazım" ifadesini kullandı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Gürcistan, Fındıkta Türkiye'nin Tecrübelerinden Faydalanacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement