Gürcü Lider Margvelaşvili, Türkmenistan'da - Son Dakika
Ekonomi

Gürcü Lider Margvelaşvili, Türkmenistan'da

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Gürcistan Devlet Başkanı Margvelaşvili ile görüştü.

15.12.2014 20:38  Güncelleme: 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Gürcİstan Devlet Başkanı Margvelaşvili ile bir araya geldi.

Berdimuhamedov, Gürcistan Devlet Başkanı Margvelaşvili'yi Oğzuhan Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. Bedimuhamedov ve Margvelaşvili baş başa görüştükten sonra heyetlerarası görüşmelere katıldı. Görüşmeler kapsamında  taraflar arasında ticari, turizm, ulaşım ile ilgili işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Heyetlerarası görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında Berdimuhamedov, Hazar ve Karadeniz arasında ulaşım koridoru oluşturmak ile ilgili taraflar arasında mutabakat sağlandığını ve Afganistan-Türkmenistan-Azerbeycan-Gürcistan ulaşım koridorunun da gündemde olduğunu açıkladı.

Bu ulaşım koridorunun Avrasya ve Ortadoğu'da ekonomik ilişkilere katkı sağlayacağını açıklayan Türkmen Lider projenin Afganistan'ın kalkınması açısından büyük girişim olacağını belirtti. Ayrıca Türkmen lider Afganistan-Türkmenistan-Azerbeycan-Gürcistan ulaşım koridoruna Türkiye'nin de katılmaya istekli olduğunu kaydetti.

Berdimuhamedov, Gürcistan ile uluslararası ve bögesel konularda da mutabık olduklarını belirterek, Kafkasya ve Orta Asya'nın güvenliği konusunda da Gürcistan ile hassasiyetlerinin örtüştüğünü açıkladı.

Basın açıklamasında Türkmenistan ile işbirliğine yeni boyutlar kazandırmaya açık olduklarını belirten Gürcü Lider Margvelaşvili Gürcistan'ın bölgedeki konumu itibariyle ulaşım açısından Türkmenistan'ın Avrupa Birliği ile işbirliklerine ivme kazandırabilecek  konumda olduğunu söyledi.

Görüşmelerin ardından Gürcü Lider, Aşkabat yakınlarındaki Uluslararası Atçılık kompleksine giderek Galkınış grubunun atlı gösterisini seyretti. Temasları tamamlayan Margvelaşvili, Aşkabat'tan ayrıldı. - Aşkabat

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gürcü Lider Margvelaşvili, Türkmenistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement